Υποστελέχωση του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς, καταγγέλλουν οι κάτοικοι του διαμερίσματος


Δυναμικές κινητοποιήσεις αναμένονται από τους κατοίκους του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς λόγω της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιώτη Παπαχριστοφή.

«Η μη αναπλήρωση των κενών θέσεων ιατρικών λειτουργών», είπε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΚΥΠΕ), «οδηγεί στη μη εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, ενώ τα σχέδια εργασίας του Νοσοκομείου Πόλεως Χρυσοχούς προνοούν επτά γενικούς ιατρούς για υπηρεσία στις Πρώτες βοήθειες και τα εξωτερικά ιατρεία».

«Σήμερα, ωστόσο», συνέχισε, «το Νοσοκομείο στελεχώνεται από τρεις ιατρούς με αποτέλεσμα οι ιατροί να εργάζονται μέρα παρά μέρα στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών και στα εξωτερικά ιατρεία».

Ο κ. Παπαχριστοφή ανέφερε ακόμη πως δημιουργείται το αδιαχώρητο στα εξωτερικά ιατρεία και ο γιατρός εξετάζει πέραν των εκατό ασθενών ημερησίως με κίνδυνο ιατρικού λάθους, λέγοντας ότι ο κόσμος αναμένει τρεις ώρες για να εξυπηρετηθεί.

Σημειώνεται πως επίσκεψη στα Νοσοκομεία Πάφου και Πόλης Χρυσοχούς αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής την ερχόμενη εβδομάδα, όπως ο ίδιος είχε ανακοινώσει την περασμένη Κυριακή.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











425