Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΠΑΚ και της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου


Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπεγράφη την Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018, μεταξύ του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου, με στόχο την ανάπτυξη των μεταξύ τους σχέσεων προς όφελος της κοινωνίας. Με το Πρωτόκολλο συμφωνούν να διευρύνουν την επιστημονική και εκπαιδευτική συνεργασία.

Το Πρωτόκολλο υπέγραψαν εκ μέρους του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου ο Πρύτανης, Καθηγητής Αντρέας Αναγιωτός και εκ μέρους του προέδρου της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου ο Δρ. Άθως Νικολάου.

Ο Πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου καλωσόρισε τους εκπροσώπους της Παιδιατρικής Εταιρείας εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου.

Παρόντες εκ μέρους του Πανεπιστημίου ήταν ο Πρύτανης και οι Ακαδημαϊκοί της Σχολής Επιστημών Υγείας Μ. Καμπανάρος, Κ. Μακρής, Ε. Θεοδώρου, Χρ. Νικολάου και εκ μέρους της ΠΕΚ τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Δρ. Άθως Νικολάου και η Δρ. Ανδρούλα Στεφάνου.

Με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου ανοίγονται δρόμοι για συνεργασία μεταξύ των δύο μερών στους τομείς της πρόληψης, της έγκαιρης αλλά και κατάλληλης παρέμβασης σε παιδικούς πληθυσμούς με προβλήματα υγείας, όπως παχυσαρκία, παιδικό άσθμα και καρδιολογικά προβλήματα, καθώς επίσης και με προβλήματα επικοινωνίας, λόγου και ομιλίας. Η συμφωνία φιλοδοξεί να συμβάλει στην προαγωγή της δημόσιας υγείας γενικότερα. Επίσης, το πλαίσιο συμφωνίας περιλαμβάνει κοινή συμμετοχή σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα και τοποθέτηση φοιτητών σε εργασιακούς χώρους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











240