Υπάρχουν 400.000 φαρμακοποιοί στην Ευρώπη, 46.000.000 άτομα πηγαίνουν κάθε μέρα στο φαρμακείο


ΑΘΗΝΑ (ΑΠΕ)- Την προσφορά του φαρμακοποιού στην κοινότητα αναδεικνύει η Ένωση Ευρωπαίων Φαρμακοποιών (PGEU), με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού, που έχει κεντρικό μήνυμα «Από την έρευνα στην περίθαλψη: o φαρμακοποιός σας είναι στη διάθεσή σας».

Στο μήνυμα του, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, επισημαίνει τον σημαντικό ρόλο του φαρμακοποιού για την κοινωνία, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, και τονίζει τη μεγάλη σημασία που έχει ο εμβολιασμός για τον πληθυσμό, ιδιαίτερα στη χώρα μας. «Ειδικά σήμερα, με αφορμή και την έξαρση της ιλαράς, είναι σημαντική η πιστή τήρηση του Προγράμματος Εθνικού Εμβολιασμού και ιδιαίτερα η συνεργασία γονέων, παιδιάτρων και φαρμακοποιών» αναφέρει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ευρωπαίων Φαρμακοποιών, στην Ευρώπη υπάρχουν 400.000 φαρμακοποιοί, ενώ 46.000.000 άνθρωποι επισκέπτονται καθημερινά τα φαρμακεία. Το 98% του πληθυσμού έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί το κοντινότερο φαρμακείο σε λιγότερο από 30 λεπτά. Επιπλέον, σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες οι πολίτες μπορούν να εμβολιάζονται για τη γρίπη στα φαρμακεία και σε 20 ευρωπαϊκές χώρες οι πολίτες μπορούν να δεχθούν την υποστήριξη για διακοπή του καπνίσματος στα φαρμακεία. Επίσης, τα φαρμακεία, σε 25 ευρωπαϊκές χώρες, μετέχουν στην εκστρατεία για την επιστροφή και καταστροφή ληγμένων φαρμάκων.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











297