Υπ. Υγείας: Στόχος είναι να εγγραφεί αριθμός ιατρών, που θα επιτρέψει ικανοποιητική έναρξη του ΓεΣΥ


Στόχος του Υπουργείου Υγείας και του ΟΑΥ είναι να εγγραφεί ο αριθμός εκείνος των ιατρών, που θα επιτρέψει την ικανοποιητική έναρξη του ΓεΣΥ, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου.
Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο, ο κ. Ιωάννου, κληθείς να πει κατά πόσο είναι αισιόδοξος για την έκβαση της προγραμματισμένης συνάντησης του ΟΑΥ και του ΠΙΣ την προσεχή εβδομάδα, είπε ότι ο ίδιος είναι εκ φύσεως αισιόδοξος. «Από ό,τι αντιλαμβάνομαι έχουν ανταποκριθεί θετικά όλοι όσοι έλαβαν επιστολή και αναμένουμε να δούμε. Αλλά αυτό είναι καθαρά θέμα συζήτησης μεταξύ του ΟΑΥ και των υπόλοιπων εμπλεκομένων», πρόσθεσε.
Σημείωσε δε ότι στόχος τόσο του Υπουργείου Υγείας όσο και του ΟΑΥ είναι να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος αριθμός γιατρών, για να ξεκινήσει ικανοποιητικά το Σχέδιο. Ερωτηθείς για τον αριθμό των γιατρών που έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής, ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχε, έχουν εγγραφεί στο σύστημα πέραν των 250 ιατρών ως Προσωπικοί Ιατροί.
Συνεχίζοντας, ο Υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι «σίγουρα θα υπάρχουν προβλήματα στην αρχή, όμως στόχος είναι να ξεκινήσει ικανοποιητικά. Αυτή είναι η όλη προσπάθειά μας και θα ξεκινήσουμε με την πρώτη φάση την 1η Ιουνίου 2019».
Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι μέχρι στιγμής ο διάλογος δεν είχε επιτυχία, ο κ. Υπουργός υπογράμμισε ότι «σίγουρα αυτό δεν οφείλεται ούτε στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας ούτε στο Υπουργείο». Ανέφερε δε πως έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για διάλογο, «και είναι η άλλη πλευρά που αρνείται να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου».

Words:0

Παρόλα αυτά, υπογράμμισε ο κ. Ιωάννου, ο ΟΑΥ προχωρά με τους σχεδιασμούς του όπως προβλέπεται, λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες των γιατρών και προβαίνοντας, όπου επιτρέπεται, σε διαφοροποιήσεις που δεν αλλάζουν στην αρχιτεκτονική του ΓεΣΥ. Τόνισε πως, παρά τις αντίθετες δηλώσεις του εκπροσώπου του ΠΙΣ ότι δεν έγιναν υποχωρήσεις από πλευράς ΟΑΥ και Υπουργείου Υγείας, έχουν γίνει πολλές διαφοροποιήσεις. «Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι τον περασμένο Νοέμβρη έχουμε προβεί σε αρκετές διορθώσεις και βελτιώσεις όσον αφορά το τελικό προϊόν, την τελική προσφορά προς την ιατρική κοινότητα», δήλωσε ο κ. Ιωάννου.
Ακολούθως, κληθείς να αναφερθεί στην υπόθεση με 5μηνου βρέφους, ο Υπουργός Υγείας παρέπεμψε στη χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου και τόνισε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, για το οποίο δεν μπορούν να γίνουν περαιτέρω σχόλια. «Έχουμε διατάξει και διοικητική έρευνα για να διαφανεί κατά πόσον ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο που οφείλουμε να ακολουθήσουμε στη συγκεκριμένη περίπτωση και κατά πόσο οι δηλώσεις που έγιναν ήταν τεκμηριωμένες», είπε καταληκτικά ο κ. Ιωάννου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











255