Υπ. Υγείας: Στα όρια τους τα δημόσια νοσηλευτήρια, προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα


Στα όρια τους βρίσκονται τα δημόσια νοσηλευτήρια παραδέχτηκε την Κυριακή ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής, προσθέτοντας πως αντιμετωπίζουν πάρα πολλά προβλήματα υποστελέχωσης.

Ο κ. Πατσαλής είπε πως τα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσηλευτήρια πηγάζουν κυρίως από το γεγονός ότι ένας τεράστιος αριθμός ασθενών πολύ μεγαλύτερος από απ’ αυτό που δύναται σήμερα να εξυπηρετήσουν, μεταβαίνει στα δημόσια νοσηλευτήρια και δημιουργούνται πολλά προβλήματα συμφόρησης, κυρίως στα ΤΑΕΠ, καθώς και μακρές λίστες αναμονής.

Ο Φίλιππος Πατσαλής σημείωσε πως το Υπουργείο του προσπαθεί να επιλύσει αυτά τα προβλήματα με σχεδόν καθημερινές εξορμήσεις στα δημόσια νοσηλευτήρια όλης της Κύπρου, καθώς και ολοήμερη παρουσία του Υπουργού και των Διευθυντών του Υπουργείου σε κύρια νοσηλευτήρια της Κύπρου.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε πως τη Δευτέρα αναμένεται να επισκεφτεί ολοήμερα το Νοσοκομείο Λεμεσού και την επόμενη εβδομάδα τα Νοσοκομεία Πάφου και Πόλης Χρυσοχούς. «Πρέπει», είπε, «να βρούμε πρακτικές λύσεις, πρέπει να πάρουμε μέτρα και λαμβάνουμε μέτρα, τόσο διοικητικά αλλά και άλλα μέτρα μέσα από αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας ή του Υπουργικού Συμβουλίου».

Ανέφερε ακόμη πως πρώτιστα επιθυμεί να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, να επιλυθούν τα προβλήματα στις κλίνες, καθότι υπάρχει υπερπληρότητα, αλλά και τα προβλήματα των μακρών λιστών αναμονής. Επανέλαβε επίσης πως το Υπουργείο του λαμβάνει διοικητικά μέτρα και συμβάλει στην ενίσχυση της εργασίας της διεύθυνσης των ιατρών .

Πρόσθεσε επίσης πως η παρουσία του Υπουργού θέλει να δώσει το στίγμα ότι «νοιαζόμαστε και είμαστε κοντά με οποιονδήποτε τρόπο στην επίλυση αυτών των προβλημάτων».

Ο κ. Πατσαλής επεσήμανε τέλος πως το Υπουργείο του λαμβάνει και άλλα μέτρα όπως ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα, ενώ αναμένεται να ανακοινώσει και άλλα αυτή την εβδομάδα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











179