Υπ. Υγείας προς Ιατρούς, Νοσηλευτές δημοσίου: Η αμοιβή ανά περιστατικό έχει καθοριστεί


Την απάντησή του δίνει το Υπουργείο Υγείας σε σχέση με σημερινό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο οι Συντεχνίες των Ιατρών και των Νοσηλευτών του Δημοσίου δεν είναι ενημερωμένοι για το πιλοτικό πρόγραμμα υπερωριακής αποζημίωσης για μείωση των λιστών αναμονής, καθώς και για την αμοιβή την οποία θα λαμβάνουν.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρει:

«1. Η αμοιβή των Ιατρών, Νοσηλευτών και άλλων Επαγγελματιών Υγείας, ανά περιστατικό, καθορίσθηκε σε συνεργασία με τις Συντεχνίες τους, το περασμένο φθινόπωρο.

2. Ο καθορισμός του αριθμού των περιστατικών που θα τύχουν χειρισμού από τα δημόσια νοσηλευτήρια έγινε με βάση τη διαθεσιμότητα χειρουργικών αιθουσών, τη διαθεσιμότητα κλινών, τη διαθεσιμότητα αναλωσίμων και τον αριθμό ασθενών που μπορούν να εξυπηρετηθούν, μετά από διαβούλευση με τους Διευθυντές Νοσοκομείων, Διευθυντές/Υπεύθυνους των Κλινικών και τους Υπεύθυνους Νοσηλευτές των χειρουργείων.

3. Η επεξήγηση των όρων και των προνοιών για το πιλοτικό πρόγραμμα επεξηγήθηκε σε δύο συναντήσεις του Υπουργού Υγείας και της Γενικής Διευθύντριας με όλους τους εμπλεκομένους στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, τον Νοέμβριο 2015.

4. Το νέο πιλοτικό πρόγραμμα που έτυχε έγκρισης από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 13.5.2016, εξαγγέλθηκε και επεξηγήθηκε σε Διάσκεψη Τύπου που έγινε στις 16.5.2016, στην παρουσία των Διευθυντών των Νοσοκομείων και των Διευθυντών/Υπεύθυνων των Κλινικών. Νέα σύσκεψη με όλους τους εμπλεκομένους, θα πραγματοποιηθεί στις 19.5.2016, για να επεξηγηθούν όλες οι λεπτομέρειες του προγράμματος».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











256