Υπ. Υγείας: Πλήρως ευθυγραμμισμένη η Κύπρος με τη θέση της ΕΕ στο θέμα των ναρκωτικών


Η Ειδική Σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για το Παγκόσμιο Πρόβλημα των Ναρκωτικών (NGASS 2016) αποτελεί μια ευκαιρία για την επίτευξη εφικτών και υποστηρικτικών λύσεων για το πρόβλημα των ναρκωτικών, καθώς επίσης και εξεύρεση κοινού εδάφους στη βάση διεθνών συνθηκών, είπε ο Υπουργός Υγείας, Γεώργιος Παμπορίδης, παρουσιάζοντας την Πέμπτη στην σύνοδο τις πολιτικές και θέσεις της Κύπρου.
Αναφερόμενος στα επιτεύγματα της «Πολιτικής Διακήρυξης του 2009 και του Σχεδίου Δράσης για τη Διεθνή Συνεργασία προς μια ολοκληρωμένη και ισορροπημένη στρατηγική για την αντιμετώπιση του Παγκόσμιου Προβλήματος των Ναρκωτικών» και στις προκλήσεις που παραμένουν, ο κ. Παμπορίδης είπε ότι η Κύπρος είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τη θέση της ΕΕ και υποστηρίζει μια ισορροπημένη και τεκμηριωμένη προσέγγιση με κύρια έμφαση στο άτομο και την προστασία της κοινωνίας στο σύνολό της.

Σημεία υπό εξέταση

Ο Υπουργός Υγείας παρουσίασε στην ειδική σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης πέντε σημαντικά σημεία προς εξέταση:
- Να αυξηθεί η πρόσβαση σε ελεγχόμενες ουσίες για χρήση από την επιστημονική και ιατρική κοινότητα.
- Να προωθηθεί ο συμμετοχικός ρόλος της κοινωνίας των πολιτών και της επιστημονικής κοινότητας σε όλες τις πτυχές της πολιτικής για τα ναρκωτικά.
- Να αναγνωριστούν οι διαφορετικές ανάγκες για τους άνδρες, τις γυναίκες, τους νέους και τα παιδιά για την αντιμετώπιση του φαινομένου των ναρκωτικών.
- Να αντιμετωπιστεί η πρόκληση των νέων και συνεχώς αναδυόμενων ψυχοδραστικών ουσιών και ο ρόλος του διαδικτύου στην προσφορά των ναρκωτικών.
- Να προωθηθεί μια αποτελεσματική πολιτική για την επιβολή του νόμου προς την κατεύθυνση της παράνομης παραγωγής, της μεταποίησης και της εμπορίας των ναρκωτικών, που θα αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της ισορροπημένης προσέγγισης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











251