Υπ. Υγείας και Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συντονίζονται στα θέματα υγείας και μετανάστευσης


Διήμερο εργαστήριο με θέμα «Υγεία και Μετανάστευση», το οποίο άρχισε τη Δευτέρα και ολοκληρώθηκε την Τρίτη, πραγματοποίησε το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας-Περιφέρεια Ευρώπης (ΠΟΥ/Ευρώπης).

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η δραστηριότητα αυτή αποτελεί μέρος της συντονισμένης προσπάθειας του ΠΟΥ/Ευρώπης με τις χώρες της λεκάνης Μεσογείου, που δέχονται κύματα μεταναστών τρίτων χωρών.

Στόχος είναι η ανάπτυξη κοινής στρατηγικής με όλα τα κράτη μέλη του ΠΟΥ/Ευρώπης σχετικά με την υγεία και μετανάστευση. Η Κύπρος λόγω γεωγραφικής θέσης, αλλά και της ενεργούς συμμετοχής της, στις δραστηριότητες του ΠΟΥ/Ευρώπης, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στην προσπάθεια αυτή.

Κατά τις εργασίες του εργαστηρίου έγινε αξιολόγηση των επιπτώσεων, των δυνατοτήτων και των προκλήσεων, που ενδεχομένως να αντιμετωπίσει το σύστημα υγείας της χώρας, στην πιθανότητα μαζικής εισόδου μεταναστών από τρίτες χώρες.

Στα πλαίσια του εργαστηρίου, πραγματοποιήθηκαν επιτόπιες επισκέψεις σε χώρους ειδικού ενδιαφέροντος, όπως χώρους υποδοχής μεταναστών και Κέντρα Υγείας.

Εξάλλου, την Τρίτη πραγματοποιήθηκε επίσκεψη χώρο φιλοξενίας στην Κοκκινοτριμιθιά, στον οποίο διαμένουν διακόσιοι και πλέον μετανάστες από τη Συρία.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











242