Υπ. Υγείας: Επενδύει στη συμφωνία και καλεί τους γιατρούς σε συνέχιση του εποικοδομητικού διαλόγου


Την μεγάλη του ικανοποίηση για τη συμφωνία η υπογράφηκε με την Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών εκφράζει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας.

Το Υπουργείο Υγείας αναφέρει πως επενδύει στο αποτέλεσμα της συμφωνίας ως τη δικλείδα που επιλύει κατά πρώτον, τα πρωτεύοντα τα προβλήματα των κυβερνητικών γιατρών και κατά δεύτερο, άρει τα απεργιακά μέτρα. Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας προσκαλεί τους γιατρούς σε συνέχιση του εποικοδομητικού διαλόγου, ο οποίος, όπως σημειώνει, αποτελεί επένδυση για την αναδιάρθρωση και αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας: «Το Υπουργείο Υγείας εκφράζει την μεγάλη του ικανοποίηση για τη Συμφωνία η οποία υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι.).

Η Συμφωνία είναι προϊόν ενός πολύμηνου διαλόγου μεταξύ του Υπουργού Υγείας και της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. και επιλύει χρονίζοντα και σοβαρά προβλήματα των κυβερνητικών ιατρών, τα οποία θα επιτρέψουν στα δημόσια νοσηλευτήρια και στους γιατρούς να εργαστούν έχοντας μεγαλύτερο το αίσθημα της εργασιακής σταθερότητας, κατά αποτελεσματικότερο τρόπο προς όφελος των ασθενών.

Εξού και η Συμφωνία είναι ιδιάζουσας σημασίας για το Υπουργείο Υγείας, το οποίο αναγνωρίζοντας τα σημαντικά και μεγάλα προβλήματα των κυβερνητικών ιατρών, επενδύει στο αποτέλεσμα της Συμφωνίας ως τη δικλείδα που επιλύει κατά πρώτον, τα πρωτεύοντα αυτά προβλήματα των κυβερνητικών γιατρών και κατά δεύτερο, άρει τα απεργιακά μέτρα.

Σε συνέχεια της υπογραφής της Συμφωνίας, το Υπουργείο Υγείας προσκαλεί τους γιατρούς σε συνέχιση του εποικοδομητικού αυτού διαλόγου, ο οποίος αποτελεί επένδυση για την αναδιάρθρωση και αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Σε αυτή την προσπάθεια για εκσυγχρονισμό και μεταρρύθμιση της υγείας στον τόπο μας είμαστε όλοι συνεταίροι, ώστε η Κύπρος να αποκτήσει ένα ολοκληρωμένο, σύγχρονο, σωστά δομημένο και λειτουργικό σύστημα υγείας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











235