Υπ. Οικονομικών προς ΠΑΣΥΝΟ: Η Κυβέρνηση δεν συζητά αναβάθμιση των νοσηλευτών στην Α8


H Κυβέρνηση, διά του Διεθυντή Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού κ.Κύπρου Κυπριανού μετέφερε σε αντιπροσωπεία της ηγεσίας της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ, στο πλαίσιο συνάντησής τους σήμερα, την επίσημη θέση πως η επίσημη πλευρά δεν συζητά την αναβάθμιση την νοσηλευτών στην πανεπιστημιακή κλίμακα Α8. Κατά τη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν και ανώτεροι λειτουργοί του Τμήματος έγινε μια ανασκόπηση της κατάστασης σε σχέση με τα αιτήματα της Συντεχνίας και ζητήθηκαν και δόθηκαν απαντήσεις αναφορικά με διάφορα θέματα.

Αναφορικά με το θέμα των εκτάκτων νοσηλευτών αναφέρθηκε πως ετοιμάζεται νομοσχέδιο το οποίο δεν θα έχει αναδρομική ισχύ και θα καλύπτει τους νοσηλευτές που εργάζονται πέντε εξάμηνα, δηλαδή 30 μήνες, κατά την ημερομηνία ψήφισής του σε νόμο, στους οποίους θα προσφέρονται συμβόλαια επ' αορίστου.

Επίσης συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν το επίδομα για τον Υπερβαρικό και τις Αγγειογραφίες και ζητήθηκε από τη Συντεχνία να ετοιμάσει εισηγήσεις - μελέτη σε συνεργασία με τις Νοσηλευτικές Υπηρεσίες για περαιτέρω εξέταση των αιτημάτων.

Τέλος λέχθηκε πως οι Συντεχνίες θα ενημερωθούν για τα θέματα των νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση στη Δημόσια Υπηρεσία προσεχώς. Η αντιπροσωπεία έφυγε από τη συνάντηση, εκφράζοντας την πικρία και την απογοήτευσή της. Το Δ.Σ. θα συνέλθει την προσεχή βδομάδα για να αξιολογήσει την κατάσταση και να λάβει αποφάσεις και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις σε όλες τις πόλεις για ενημέρωση των μελών.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











285