Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Εκφοβισμός Παχυσαρκίας, «Όλοι πρέπει να δράσουμε»


Το Υπουργείο Υγείας με την ευκαιρία της Παγκύπριας Ημέρας Διατροφής με θέμα: “Εκφοβισμός Παχυσαρκίας”, τονίζει πως ο εκφοβισμός που σχετίζεται με την εικόνα σώματος θα πρέπει να αποφεύγεται, και πως η αποδοχή της διαφορετικότητας είναι σημαντική. Στόχος της Παγκύπριας Ημέρας Διατροφής είναι η προβολή της υγιεινής διατροφής, καθώς επίσης και η πρόληψη και θεραπεία σοβαρών διατροφικών προβλημάτων υγείας μέσω της ένταξης της σωστής και ισορροπημένης διατροφής, προλαμβάνοντας με αυτό τον τρόπο ασθένειες και προάγοντας τόσο την σωματική όσο και την ψυχική μας υγεία.

Η παιδική παχυσαρκία αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα Δημόσιας Υγείας για την Κύπρο. Το Υπουργείο Υγείας, με αριθμό δράσεων εντείνει τις προσπάθειες του για την αντιμετώπιση του, εφαρμόζοντας το πρόγραμμα COSI και πλατφόρμα δεδομένων για την παχυσαρκία που εφαρμόζεται στα δημοτικά σχολεία για να διαπιστωθεί η φυσική κατάσταση των παιδιών. Επίσης, έχει θεσπίσει το διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Γίνε και εσύ Πρεσβευτής Υγείας” για παιδιά δημοτικών σχολείων με διαλέξεις, παρουσίαση μαγειρικής, ασκήσεις θετικής ενέργειας και παιγνίδια, καθώς επίσης και το διαδικτυακό παιχνίδι “Τρώτε καθημερινά 5 φρούτα και λαχανικά”, το οποίο θα εφαρμοστεί ως εφαρμογή σε κινητά τηλέφωνα.

Το Υπουργείο Υγείας έχει θεσμοθετήσει την Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που ασχολείται με θέματα που αφορούν στην ποιότητα ζωής, όπως υγιεινή διατροφή, άσκηση, υγιή γήρανση, αποφυγή εξαρτησιογόνων ουσιών, μείωση της παιδικής παχυσαρκίας, προώθηση της συνταγογράφησης της άσκησης κ.ά.

Το μήνυμα της Παγκύπριας Ημέρας Διατροφής 2022 συμπίπτει με το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Παχυσαρκίας EverybodyNeedstoAct” (“Όλοι πρέπει να δράσουμε”), τόσο σε εθνικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, για την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον εκφοβισμό της παχυσαρκίας και την πρόληψη της.

 

--------------------

Υπουργείο Υγείας

10 Μαΐου 2022




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











619