Ανακαλείται καπνιστό χοιρομέρι από την κυπριακή αγορά


Το Υπουργείο Υγείας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου, στο πλαίσιο της διενέργειας των επίσημων ελέγχων τροφίμων στην αγορά, έχουν προβεί σε δειγματοληψία του πιο κάτω προϊόντος, το οποίο, μετά από εργαστηριακές εξετάσεις στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, έχει διαπιστωθεί ότι δεν συνάδει προς τις σχετικές απαιτήσεις για τους Πολυκυκλικούς Αρωματικούς Υδρογονάνθρακες που θέτει ο Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1881/2006 ως έχει τροποποιηθεί μέχρι σήμερα, για τον καθορισμό μέγιστων επιτρεπτών επιπέδων για ορισμένες ουσίες οι οποίες επιμολύνουν τα τρόφιμα.

Είδος: ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΧΟΙΡΟΜΕΡΙ (Αυθεντική παραδοσιακή γεύση)

           CyprusSmokedHam

Εμπορική επωνυμία: ΠΙΤΣΙΛΙΑ - ΚΥΠΕΡΟΥΝΤΑ

Ημερομηνία συσκευασίας: 13-10-19

Ανάλωση μέχρι: 15-07-20

Αριθμός Παρτίδας: 091019

Συσκευασία: Πλαστική (νάιλον) συσκευασία αεροστεγώς κλειστή

Βάρος: ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ (ποικίλει σε κάθε συσκευασία)

Χώρα Προέλευσης: ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΟΪΟΝ

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά την επιχείρηση τροφίμων που παρασκευάζει και διακινεί το εν λόγω προϊόν στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση ανάκληση/απόσυρση όλης της ποσότητας της συγκεκριμένης παρτίδας.

Επειδή όμως, κάποια ποσότητα της εν λόγω παρτίδας τροφίμου ενδέχεται να βρίσκεται ήδη στην κατοχή των καταναλωτών, αυτοί προτρέπονται όπως αποφύγουν την κατανάλωσή του και να το επιστρέψουν στους χώρους από όπου το έχουν αγοράσει.

Υπουργείο Υγείας

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











630