Χρύσα Τζιακούρη: Χρειάζεται ενδελεχής μελέτη του νομοσχεδίου για την αυτονόμηση


Στους στόχους της δίωρης στάσης εργασίας στην οποία κατήλθαν τη Δευτέρα το πρωί οι κυβερνητικοί γιατροί αναφέρθηκε η γενική γραμματέας της ΠΑΣΥΚΙ, Χρύσα Τζιακούρη.

Σε δηλώσεις της στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, έπειτα από την ολοκλήρωση της εκεί τοπικής συνέλευσης, η κ. Τζιακούρη τόνισε πως προτεραιότητα των κυβερνητικών ιατρών είναι η διατήρηση του δημόσιου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα των υπηρεσιών υγείας και η βιωσιμότητα των νοσοκομειακών μονάδων. «Για να γίνει αυτό», επισήμανε, «χρειάζεται ενδελεχής μελέτη των διατάξεων του νομοσχεδίου, στην προετοιμασία του οποίου δεν συμμετείχαμε και μέχρι στιγμής δεν έχουμε οποιαδήποτε ενημέρωση». «Για το σκοπό αυτό», συνέχισε, «προτάθηκε η σύσταση επιτροπής που θα υποβάλει εισηγήσεις. Η δομή, ο τρόπος λήψης απόφασης και η διοίκηση των Νοσοκομείων, καθώς και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας έχουν τεράστια σημασία», τόνισε.

Η Γενική Γραμματέας της ΠΑΣΥΚΙ, υπογράμμισε πως η δίωρη στάση εργασίας δεν είχε σκοπό την ταλαιπωρία των ασθενών, αλλά την καταγραφή και προβολή των προβλημάτων των νοσοκομείων, που κατ’ επέκταση, όπως υπέδειξε, ταλαιπωρούν τους ασθενείς επί καθημερινής βάσεως.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











322