Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια - Ενημέρωση του κοινού από το Πανεπιστήμιο Frederick


Το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Frederickσε συνεργασία με την Πνευμονολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και την Ένωση Ιατρών Κύπρου (ΕΝ.Ι.Κ) διοργάνωσαν εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ).

Η εκστρατεία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015, στην Πλατεία Διοικητηρίου στη Λεμεσό και σκοπό είχε την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τους παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας και τους τρόπους πρόληψής της.

Σε ειδικό περίπτερο που δημιουργήθηκε και στήθηκε από το Πανεπιστήμιο Frederick στην Πλατεία Διοικητηρίου, ομάδα πνευμονολόγων ιατρών, νοσηλευτές και φοιτητές της Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Frederick, μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια και ενημέρωναν το κοινό για τους παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση της χρόνιας αναπνευστικής πνευμονοπάθειας. Σε όσους ενδιαφερόταν, τους γινόταν δωρεάν σπιρομέτρηση και στη συνέχεια ανάλογα με τα αποτελέσματα της εξέτασης τους δινόταν οι σχετικές οδηγίες και συμβουλές από τους πνευμονολόγους ιατρούς.

Η εκστρατεία στέφθηκε με επιτυχία αφού μέσα σε μόνο τέσσερις ώρες, πάνω από 400 συμπολίτες μαςέδειξαν ενδιαφέρον και επισκέφτηκαν το περίπτερο. Τα ευρήματα των σπιρομετρήσεων θα αξιολογηθούν και θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση πολιτικής για την πρόληψη και αντιμετώπιση της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας.

Η πρωτοβουλία αυτή, έδωσε την ευκαιρία για την ανάπτυξη μιας δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ της Πνευμονολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, της Ένωση Ιατρών Κύπρου (ΕΝ.Ι.Κ) και του Πανεπιστημίου Frederick προς όφελος της κοινωνίας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











306