Χρίστος Στυλιανίδης: Να μην υπάρξει εφησυχασμός για τον Έμπολα


Παρόλο που βρισκόμαστε κοντά σε μηδενικά κρούσματα του ιού Έμπολα, θα ήταν επικίνδυνο να υπάρξει εφησυχασμός, δήλωσε ο Ευρωπαίος Συντονιστής για τον Έμπολα και Επίτροπος της Ε.Ε. για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων Χρίστος Στυλιανίδης, σε ομιλία του στο συνέδριο «Lessons Learned for Public Health from the Ebola Outbreak in West Africa-How to improve preparedness and response in the EU for future outbreaks», που οργανώνεται από τη Λουξεμβουργιανή Προεδρία της Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο.

Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε πως πέραν των έντεκα χιλιάδων ατόμων έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό, αφήνοντας πίσω τους πολλά ορφανά, ενώ χιλιάδες έχουν επιζήσει. Πρόσθεσε πως σίγουρα θα υπάρξουν στο μέλλον άλλες επιδημίες όπως τον Έμπολα, οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν σωστά.

Ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε εκτενώς στην παγκόσμια ανταπόκριση για αντιμετώπιση της επιδημίας και στο πώς η Ε.Ε. συνέβαλε σε αυτήν, σημειώνοντας πως «υπάρχουν πράγματα που πήγαν καλά, υπάρχουν πράγματα για τα οποία χρειαστήκαμε χρόνο για να τα χειριστούμε αλλά τελικά ‘’δούλεψα’’ και υπήρξαν και τομείς όπου πραγματικά μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











300