Χρ. Γιαννάκη: Από τη Δευτέρα θα υπάρχει εντατικολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο


Το μέλημα του Υπουργείου Υγείας είναι η εξυπηρέτηση των ασθενών και προς τούτο καταβάλλεται τιτάνια προσπάθεια, διαμήνυσε σήμερα η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας δρ Χριστίνα Γιαννάκη.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, η Γενική Διευθύντρια αναφέρθηκε στη χθεσινή πολύωρη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της, η οποία ξεκίνησε στις 3.30 μ.μ. και τελείωσε στις 8.30 μ.μ. «Θέλω να τονίσω και να πω πως όλα τα θέματα λύνονται στο πλαίσιο ενός διαλόγου και της συναίνεσης.

Από την Δευτέρα θα υπάρχει εντατικολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο με αγορά υπηρεσιών από τις 15 Ιανουαρίου ως τις 31. Επίσης έχω αποστείλει επιστολή σε έναν αγαπητό συνάδελφο, ο οποίος έχει αποδεχθεί για να δουλέψει στην Εντατική κι αυτός από τις 15 Ιανουαρίου ως τις 28 Φεβρουαρίου. Επίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη μια επιπλέον αγορά υπηρεσιών για την Εντατική και γιατρός που θα έρθει από τον ελλαδικό χώρο για να δουλέψει στις Εντατικές.

Αυτό το οποίο θέλω να υπερτονίσω είναι ότι το μέλημα του Υπουργείου Υγείας είναι η εξυπηρέτηση των ασθενών. Όλα λύνονται στο πλαίσιο ενός καλού διαλόγου, μιας καλή συναίνεσης, αλλά και μιας καλής συνεργασίας. Κι όπως ξέρετε, έχουμε κάνει τόσα σημαντικά προγράμματα, έχουμε βοηθήσει μόνο το 2017, βγήκαν στον ιδιωτικό τομέα 22,000 ασθενείς και έγιναν και 4,000 ασθενείς το απόγευμα με υπερωριακή απασχόληση. Εκτός αυτού στους ασθενείς που πήγαν στον ιδιωτικό τομέα μέσω των Επιδοτούμενων Ασθενών, για υπηρεσίες υγείας οι οποίες δεν προσφέρονται στα δημόσια νοσηλευτήρια, το 2016 αποστείλαμε στον ιδιωτικό τομέα 11,236 ασθενείς. Η προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας είναι τιτάνια. Γίνεται μια κατάθεση ψυχής για να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς για το καλώς νοούμενο συμφέρον, αλλά και το τέλος του τούνελ, είναι η εξυπηρέτηση του Κύπριου ασθενή. Τα υπόλοιπα όλα περισσεύουν. Όταν υπάρχει μια καλή συνεργασία, καλή συναίνεση από όλους τους εμπλεκομένους», ανέφερε η δρ Γιαννάκη.

Ερωτηθείσα εάν ο γιατρός που αποδέχθηκε να υπηρετήσει στην Εντατική, θα συνεχίσει να εργάζεται και στην υφιστάμενη ειδικότητά του, η Γενική Διευθύντρια είπε ότι θα εργάζεται παράλληλα, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου οπότε και θα επιστρέψει στην Κλινική όπου υπηρετεί τώρα. «Αυτή ήταν η συμφωνία που προσωπικά είχα κάνει και σήμερα του απέστειλα εγώ προσωπικά επιστολή. Επαναλαμβάνω για τελευταία φορά: Το μέλημα του Υπουργείου είναι η εξυπηρέτηση των ασθενών, κάτω από οποιοδήποτε κόστος, με πάρα πολύ μεγάλες προσπάθειες».

Τέλος, κληθείσα να πει εάν ο γιατρός που θα μετακληθεί από την Ελλάδα θα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Μαρτίου, η δρ Γιαννάκη απάντησε θετικά.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











728