Τσαρλατάνοι γιατροί επιστρατεύουν και μηχανήματα, «πουλώντας» φύκια για μεταξωτές κορδέλες


Η χρήση διαφόρων μηχανημάτων σε διάφορα ιατρεία ανά το παγκύπριο που διαγνώσκουν διάφορα προβλήματα υγείας με μια απλή αφή ή προβλέπουν πότε στο μέλλον θα ασθενήσει ο άνθρωπος και με ποια ασθένεια ή ακόμη πότε μια γυναίκα θα μείνει έγκυος, έχει κινητοποιήσει έντονα τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), ο οποίος καλεί το κοινό να είναι πιο προσεκτικό σε θέματα υγείας, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΚΥΠΕ) ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του Συλλόγου, Βάσος Οικονόμου.

Όπως είπε ο Δρ. Οικονόμου, το θέμα του τσαρλατανισμού στην Κύπρο λόγω της οικονομικής κρίσης αυξήθηκε, με αποτέλεσμα ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος να έχει ξεκινήσει ένα πραγματικό αγώνα για εξάλειψή του με τη βοήθεια της Αστυνομίας.

«Δυστυχώς», σημείωσε, «κάποιοι εκμεταλλεύονται την απόγνωση, την απελπισία, το σωματικό και ψυχικό πόνο ασθενών και τους πωλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

«Υπάρχει εκ μέρους μας, μια προσπάθεια εντοπισμού διαφόρων μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται σε διάφορα ιατρεία, ώστε να δούμε ποια αναγνωρίζονται από διάφορους ιατρικούς συλλόγους, πανεπιστήμια. Εκείνα που δεν αναγνωρίζονται, κάνουμε έκκληση στον κόσμο να ζητά άδεια χρήσης του μηχανήματος που θα εκδίδει ο ΠΙΣ», τόνισε ο Δρ Οικονόμου.

Λένε ότι ήταν στη ΝΑΣΑ!

Με τη χρήση αυτών των μηχανημάτων, αυτοί που τα κάνουν χρήση, λένε στους ανθρώπους που τους επισκέπτονται ότι «σε έξι μήνες θα πάθεις καρκίνο» ή «έχεις τώρα αυτή την ασθένεια» ή «σε ένα χρόνο θα μείνεις έγκυος». «Είναι απίστευτα πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην ιατρική πραγματικότητα. Αυτοί οι άνθρωποι που έχουν τα μηχανήματα λένε στους επισκέπτες τους ότι ήταν στη ΝΑΣΑ, ότι έφεραν τα μηχανήματα από την Αμερική και άλλα πολλά», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Δρ Οικονόμου, τώρα ο ΠΙΣ έχει δύο υποθέσεις που μπορούν να τεκμηριωθούν στο Πειθαρχικό Σώμα. «Σε αυτές τις υποθέσεις», είπε, «αυτοί που ενέχονται έκαναν ‘’ιατρική’’, που ξεφεύγει από τα καθορισμένα από την ιατρική ηθική και δεοντολογία όρια».

Η μια υπόθεση, όπως ανέφερε, αφορούσε χρήση μηχανήματος προς εξαπάτηση ασθενών, ενώ στη δεύτερη, ισχυριζόταν ότι μετέφερε κοσμική ενέργεια εναντίον του καρκίνου, μέθοδος που δεν αναγνωρίζει η επίσημη ογκολογική εταιρεία.

«Έχουμε καταγγελία από μια γυναίκα ότι πήρε την μάνα της, η οποία πέθανε αργότερα, και ότι αυτός ο τσαρλατάνος της έφαγε ένα τεράστιο ποσό», πρόσθεσε.

Η υπόθεση αυτή, συνέχισε, διερευνάται από ερευνώντα λειτουργό και κατά την επόμενη συνεδρία θα αποφασίσει το Σώμα αν θα οδηγηθεί στο Πειθαρχικό.

Η υπόθεση, είπε ο Δρ Οικονόμου, καταγγέλθηκε από το Συμβούλιο του Ιατρικού Σώματος αυτεπάγγελτα όταν είδαμε μέσα στο διαδίκτυο ότι διαφημιζόταν πως θεραπεύει τον καρκίνο και έκανε έκκληση στον κόσμο να πάνε κοντά του, δίδοντας ψεύτικες ελπίδες. Στόχος είναι να συμμαζευτούν οι παρανομούντες και να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος για να καταγγέλλει τέτοια περιστατικά.

Ο Δρ. Οικονόμου ευχαρίστησε την Αστυνομία για τη συνεργασία της και είπε πως πρέπει να υπάρχει συντονισμένος αγώνας εκ μέρους του ΠΙΣ, του Υπουργείου Υγείας, των αρμόδιων δικαστικών και αστυνομικών Αρχών και των πολιτών.

«Η τιμωρία δεν είναι αυτοσκοπός. Υπάρχουν αξιόλογοι επιστήμονες, ώστε να προσφύγει ο Κύπριος ασθενής ανάλογα με την πάθησή του. Δεν υπάρχει λόγος να καταφεύγουν σε τσαρλατάνους που παίρνουν τα λεφτά μας κοροϊδεύοντας μας», πρόσθεσε. Ο Δρ. Οικονόμου κατέληξε λέγοντας ότι υπάρχει τώρα συζήτηση με την Αστυνομία για εγγεγραμμένο γιατρό που πλαστογράφησε την ειδικότητα του, υπόθεση που διώκεται ποινικά.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











322