Τρίωρη στάση εργασίας ιατρών στο Μακάρειο Νοσοκομείο


Σ. Κούμας: Αν δεν αλλάξει κάτι τα μέτρα μας θα κλιμακωθούν

Σε τρίωρη στάση απεργίας προχώρησαν οι γιατροί στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Η απεργία άρχισε στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί τη 1 μετά το μεσημέρι. Η απόφαση για την στάση εργασίας λήφθηκε με την είσοδο του Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου στο Μακάρειο Νοσοκομείο το πρωί της Δευτέρας, ώστε να αναλάβει καθήκοντα Πανεπιστημιακού διευθυντή στο παιδοχειρουργικό τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου.

Υπενθυμίζουμε ότι η συντεχνία των κυβερνητικών ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) και ο Κλάδος Ιατρών της ΠΑΣΥΔΥ είχαν προειδοποιήσει με ανακοινώσεις τους τις προηγούμενες μέρες ότι θα προχωρούσαν σε λήψη μέτρων, αν το Υπουργείο Υγείας δεν παγοποιούσε τη συμφωνία συνεργασίας με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου και να προσέλθει σε διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Όπως δήλωσε στο Ygeia-News ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) Σωτήρης Κούμας, «υπήρχε απόφαση από τη γενική τοπική συνέλευση ότι αν γινόταν αυτό δεν θα το αποδεχόμασταν. Δεν γίνεται κάποια άτομα να μην υποχωρούν, να μην αντιλαμβάνονται σε τι κίνδυνο βάζουν τη δημόσια υγεία».

Ο κ. Κούμας τόνισε: «Αν δεν αλλάξει κάτι τα μέτρα μας θα κλιμακωθούν. Παρόμοια απόφαση υπάρχει και για το Νοσοκομείο Λευκωσίας. Όμως εκεί τα πράγματα δεν είναι τόσο έντονα, γιατί η διοίκηση εντάσσεται υπό τον διευθυντή της κάθε κλινικής. Οι συνάδελφοι στο Νοσοκομείο Λευκωσίας άρχισαν ήδη να διδάσκουν τους φοιτητές. Να συνεργαστούμε αλλά επί σωστής βάσης, η οποία θα προκύψει μετά από διάλογο».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











367