Τρίωρη στάση εργασίας εξήγγειλαν οι κυβερνητικοί γιατροί για τις 28 Σεπτεμβρίου


ΠΑΣΥΚΙ: Η περαιτέρω αντίδραση της συντεχνίας και των μελών της θα εξαρτηθεί από την στάση που θα επιδείξει η εργοδοτική πλευρά

Ανακοίνωση της ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών σε έκτακτη συνεδρία του που έγινε σήμερα 23 Σεπτεμβρίου 2016, ως απάντηση στην απαξιοτική ενέργεια του Υπουργού Υγείας έναντι του καθ’ ύλην αρμοδίου συνδικαλιστικού οργάνου των Δημόσιων Ιατρών να ζητήσει να αποχωρήσουν από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας και αφορούσε εργασιακά θέματα μελών μας, αποφάσισε να προκηρύξει προειδοποιητική τρίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 από τις 12:00 έως και τις 15:00.

Θεωρούμε ότι η τοποθέτηση από μέρους του έντιμου Υπουργού Υγείας ότι η εν λόγω σύσκεψη ήταν υπηρεσιακή δεν δικαιολογεί την στάση που επέδειξε έναντι του συνδικαλιστικού οργάνου. Η συγκεκριμένη ενέργεια εκλαμβάνεται από μέρους της συντεχνίας ως η κορύφωση σειράς πράξεων που κοινό τους παρανομαστή έχουν την έλλειψη σεβασμού και εκτίμησης προς τους ιατρούς των δημοσίων νοσηλευτηρίων.

Η συγκεκριμένη ενέργεια μας είναι αποτέλεσμα βαθέως προβληματισμού έχοντας υπόψη τα σοβαρά προβλήματα των πασχόντων συμπολιτών μας και την ταλαιπωρία που θα υποβληθού γεγονός για το οποίο απολογούμαστε εκ των προτέρω.

Ζητούμε τη συμπαράσταση και κατανόηση όλων των συμπολιτών μας ασθενών και μη. Πάγια θέση μας και όραμα για το οποίο αγωνιζόμαστε είναι ότι η υγεία αποτελεί κοινωνικό αγαθό και σαν τέτοιο, πρέπει να προσφέρεται και παράλληλα να διεκδικείται στα πλαίσια ενός δημοκρατικού πολιτεύματος.

Η περαιτέρω αντίδραση της συντεχνίας και των μελών της θα εξαρτηθεί από τη στάση που θα επιδείξει η εργοδοτική πλευρά έναντι των πολλαπλών προβλημάτων που μαστίζουν και ταλανίζουν τη δημόσια υγεία.

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας θα εξυπηρετούνται τα πολύ επείγοντα περιστατικά για να μη κινδυνέψουν ζωές".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











299