Το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Frederick τίμησε τη Διεθνή Ημέρα Νοσηλευτών


Η Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο στις 12 Μαΐου. Το θέμα της Διεθνούς Ημέρας Νοσηλευτών για το 2016 ήταν:«Νοσηλευτές: Μια Δύναμη Αλλαγής- Βελτίωση της ανθεκτικότητας των συστημάτων υγείας».

Οι δραστηριότητες της Διεθνούς Ημέρας Νοσηλευτών συνεχίζονται σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών, ενθαρρύνει τους νοσηλευτές να διοργανώνουν και να πραγματοποιούν διαφορές δραστηριότητες.

Έτσι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη Διεθνή Ημέρα Νοσηλευτή, το Τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Frederick πήρε μία ακόμα εξαιρετικά χρήσιμη πρωτοβουλία. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 15 Μαΐου, ομάδα φοιτητών και καθηγητών του Τμήματος, βρισκόταν στη συμβολή των οδών Λήδρας και Ονασαγόρου με ενημερωτικό υλικό για την Οστεοπόρωση και συζητούσε με τον κόσμο σχετικά με την πάθηση αυτή.

Στόχος, ήταν η ενημέρωση όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών για την πάθηση αυτή του μεταβολισμού των οστών, ώστε να γίνει αντιληπτό πως αφορά όλους, άνδρες και γυναίκες, κόντρα στην αντίληψη που υπήρχε μέχρι πριν από λίγα χρόνια που ήθελε την οστεοπόρωση να αφορά μόνο τις γυναίκες.

Η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία, αφού κατά τη διάρκειάτης, Καθηγητές και Φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν, να συζητήσουν και να διανείμουν υλικό για την πρόληψη Οστεοπόρωσης σε 400 περίπου πολίτες, όλων των ηλικιών που έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον, έκαναν ερωτήσεις και άκουσαν προσεκτικά τις απαντήσεις των φοιτητών του Τμήματος Νοσηλευτικής.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











314