Το Πανεπιστήμιο Κύπρου στηρίζει τη διεθνή προσπάθεια ενημέρωσης για τη Nόσο του Ηuntington


Φωταγώγηση του Πανεπιστημίου στο πλαίσιο της παγκόσμιας δράσης «Light it Up 4 HD»

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου στηρίζει έμπρακτα την παγκόσμια καμπάνια για τη Nόσο του Ηuntington, με τη συμμετοχή του στην παγκόσμια δράση «Light it Up 4 HD», στο πλαίσιο του Mήνα Eνημέρωσης και Eυαισθητοποίησης του κοινού για τη Νόσο του Huntington.

Μια από τις εκδηλώσεις αυτές είναι η φωταγώγηση κτηρίων σε όλο τον κόσμο, σε χρώματα μπλε και μωβ (για ενήλικα και ανήλικα άτομα που επηρεάζονται από τη Νόσο αντίστοιχα). Στο πλαίσιο αυτό το κτήριο Συμβουλίου-Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» φωταγωγείται με γαλάζιο χρώμα από τη Δευτέρα, 15 Μαΐου μέχρι και την Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017.

Για το σκοπό αυτόν, φωταγωγούνται επίσης σε χρώματα μπλε και μωβ και άλλα δημόσια κτήρια σε όλη την Κύπρο. Αντίστοιχες δραστηριότητες πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά και της Αυστραλίας.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου στηρίζει την προσπάθεια του νεοσύστατου Κυπριακού Συνδέσμου για τη Νόσο του Huntington, ο οποίος σε στενή συνεργασία με το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, προσφέρει υπεύθυνη ενημέρωση και στήριξη σε όλους όσοι επηρεάζονται άμεσα ή έμμεσα από τη Νόσο (πάσχοντες, ασυμπτωματικοί φορείς, φροντιστές, οικογένειες, επαγγελματίες υγείας και κοινωνικών υπηρεσιών).

Με αυτήν την πράξη, το Πανεπιστήμιο Κύπρου δηλώνει για ακόμη μία φορά έμπρακτα ότι βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία και τον άνθρωπο.

Για περαιτέρω πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνδέσμου www.hda.com.cy ή τη σελίδα του στο Facebook (Huntington's Disease Association of Cyprus).




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











311