Το Πανεπ. Frederick διοργάνωσε Επιστημονική Ημερίδα:Στοχαστικά Εγχειρήματα στη Φαρμακευτική Επιστήμη


Σε συνεργασία με τον Σύλλογο αποφοίτων Φαρμακοποιών Α.Π.Θ. «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Το Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Frederick σε συνεργασία με τον Σύλλογο αποφοίτων Φαρμακοποιών Α.Π.Θ. «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» διοργάνωσαν Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: Στοχαστικά εγχειρήματα στη Φαρμακευτική Επιστήμη.

Την Ημερίδα χαιρέτισε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους και η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Καθηγήτρια Παναγιώτα Μπέλλου.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Συλλόγου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» απηύθυνε ο Ταμίας του Συλλόγου κ. Χαράλαμπος Κέκος. Χαιρέτησαν επίσης, ο Αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Πλούταρχος Γεωργιάδης καιo κ. Άριστος Πετρίδης πρώην Πρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Πρόεδρος της Εταιρείας Drogopharma.

Η Ημερίδα, στην οποία η συμμετοχή ήταν ελεύθερη για όλους, είχε στόχο να ενημερώσει σε βάθος φαρμακοποιούς και άλλους επαγγελματίες Υγείας,για σημαντικά θέματα της Φαρμακευτικής Επιστήμης.

Μετά τους χαιρετισμούς, τις εργασίες άνοιξε ο Ομότιμος Καθηγητής Φαρμακευτικής Χημείας του Αριστοτελείου, και Προέδρος του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Frederick Δρ. Ν. Κουρουνάκης με μία ενδελεχή ανασκόπηση της εξέλιξης της ιστορίας της Φαρμακευτικής Επιστήμης.

Αμέσως μετά, ο κ. Γιώργος Πασιάς, Κλινικός Φαρμακοποιός, MSc ΕΔΠ του Τμήματος Φαρμακευτική του Πανεπιστημίου Frederick ανέπτυξε την εισήγησή του για την «Φαρμακευτική αγωγή και τις αλληλεπιδράσεις φαρμάκων σε ασθενείς με νόσο του Parkinson».

Την εκδήλωσητίμησαν με την παρουσία τους πάνω από 100 ενδιαφερόμενοι, φοιτητές της Φαρμακευτικής, φαρμακοποιοί, ακαδημαϊκοί του κλάδου και άλλοι επαγγελματίες της υγείας. Όλοι οι συμμετέχοντες, έλαβαν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.

Τέλος, τα συμπεράσματα της Ημερίδας, συνόψισε η Πρόεδρος του Συλλόγου κ.Γιάννα Αγγελοπούλου.

Χορηγός της Ημερίδας ήταν η της Εταιρείας Drogopharma.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











286