Το Οφθαλμολογικό Κέντρο Πάνθεο διοργανώνει το ετήσιο συνέδριο του, με ομιλητές διεθνούς κύρους


Σε συνεργασία με την Οφθαλμολογική Εταιρία Κύπρου και την Οφθαλμολογική Εταιρία Κεντρικής Αγγλίας

Διεξάγεται στο ξενοδοχείο Αμαθούς στη Λεμεσό στις 13-14 Απριλίου 2019 το συνέδριο το οποίο διοργανώνει το Οφθαλμολογικό Κέντρο Πάνθεο σε συνεργασία με την Οφθαλμολογική Εταιρία Κύπρου και την Οφθαλμολογική Εταιρία Κεντρικής Αγγλίας και το οποίο τελεί υπό τη αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με καλεσμένους ομιλητές διεθνούς κύρους τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό. Το γενικό θέμα αφορά το μάτι σε σχέση με τις συστηματικές παθήσεις και απευθύνεται τόσο σε οφθαλμιάτρους όσο και σε ιατρούς άλλων ειδικοτήτων. Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι τα αγγλικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί τιμητική διάλεξη η οποία έχει σαν στόχο τη στήριξη του Pantheo Foundation, ένα κοινωφελή οργανισμό ο οποίος στηρίζει άτομα από αναπτυσσόμενες χώρες για σπουδές στην ιατρική και τα οποία με τη σειρά τους μετά θα προσφέρουν υπηρεσίες στις κοινότητες από τις οποίες προέρχονται.

Η τιμητική διάλεξη του Pantheo Foundation φιλοξενεί την διεθνούς φήμης καθηγήτρια Professor Susan Downes από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, η οποία θα μιλήσει για τις τελευταίες εξελίξεις στις γενετικές παθήσεις του αμφιβληστροειδούς. Η παρουσία της θεωρείται μεγάλη τιμή για το συνέδριο αλλά και για τη χώρα μας, εφόσον η Professor Downes ασχολείται με πρωτοποριακές έρευνες όσον αφορά τις γονιδιακές μεταλλάξεις αλλά και τις γονιδιακές θεραπείες των κληρονομικώς παθήσεως του αμφιβληστροειδή.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια του συνεδρίου θα υπάρχει διαγωνισμός καλύτερης παρουσίασης από φοιτητές ιατρικής και από ειδικευόμενους στη Οφθαλμολογία και επίσης θα δοθεί και βραβείο καλύτερου poster. Το Οφθαλμολογικό Κέντρο Πάνθεο σε συνεργασία με το Pantheo Foundation είναι ταγμένοι στην υποστήριξη της ιατρικής εκπαίδευσης και τη στηρίζουν με όλα τα μέσα. Ο θεσμός των βραβείων αυτών έχει θεσπιστεί για τη στήριξη και εκπαίδευση των φοιτητών μας βοηθώντας την μετέπειτα καριέρα τους, αλλά συμβάλλοντας γενικότερα στην διατήρηση ψηλού του επιπέδου της ιατρικής στην Κύπρο. Το βραβείο είναι αφιερωμένο στον καθηγητή Alistair Fielder από το University College London για τη εξαιρετική του προσφορά στον τομέα της εκπαίδευσης στην Οφθαλμολογία. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν φοιτητές από ιατρικές σχολές και ειδικευόμενοι, τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό, γεγονός που ενισχύει θετικά τον ανταγωνισμό μεταξύ εκπαιδευόμενων από διάφορες χώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες, το τελικό πρόγραμμα και για εγγραφή, παρακαλώ επικοινωνήστε με το conference@pantheo.com, στο τηλέφωνο 25735353 καθώς και στην ιστοσελίδα www.pantheo.com.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











781