Το ΑΚΕΛ για μη ένταξη όλων των πελατών της ΑΗΚ με πολλαπλή σκλήρυνση, στην ειδική διατίμηση


Σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις Κώστα Κώστα, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας αναφέρει ότι «(α) Η διάκριση που δημιουργήθηκε από τη μη ένταξη όλων των πελατών της ΑΗΚ που πάσχουν με πολλαπλή σκλήρυνση, στην ειδική διατίμηση 08».

Ο κ Κώστα προσθέτει: «Μετά από απόφαση του Υπουργού Ενέργειας, από την 1η Δεκεμβρίου 2016, δύο νέες κατηγορίες πελατών της ΑΗΚ εντάχθηκαν στην ειδική διατίμηση 08 και συγκεκριμένα οι αιμοκαθαιρόμενοι νεφροπαθείς οι οποίοι λαμβάνουν επίδομα διακίνησης και τα άτομα που πάσχουν από πολλαπλή σκλήρυνση (κατά πλάκα σκλήρυνση) και είναι εγγεγραμμένα μέλη στο Παγκύπριο Σύνδεσμο Πολλαπλής Σκλήρυνσης.

Ως ΑΚΕΛ, θεωρήσαμε ότι ,αποτελεί διάκριση το γεγονός ότι όλα τα άτομα που πάσχουν από πολλαπλή σκλήρυνση και δεν είναι μέλη του Παγκυπρίου Συνδέσμου Πολλαπλής Σκλήρυνσης και είτε είναι μέλη του Συνδέσμου Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Λάρνακας είτε για τον οποιοδήποτε λόγο (για παράδειγμα γιατί δεν θέλουν να γνωστοποιούν τη πάθηση τους) δεν είναι εγγεγραμμένα σε κάποιο Σύνδεσμο, δεν είναι δικαιούχοι αυτής της διατίμησης.

Αποφασίσουμε ως Κόμμα να εγγράψουμε το θέμα αυτό για αυτεπάγγελτη συζήτηση στην Επιτροπή μας έτσι ώστε το αρμόδιο Υπουργείο Ενέργειας, να δώσει εξηγήσεις γιατί αυτή η διατίμηση δεν παρέχεται σε όλους τους πολίτες που πάσχουν από πολλαπλή σκλήρυνση και βεβαίως να σταματήσει αυτή η διάκριση.

Σημειώνουμε με ικανοποίηση το γεγονός ότι σήμερα τόσο το Υπουργείο Ενέργειας όσο και η ΡΑΕΚ, έχουν αναγνωρίσει το ότι θα πρέπει όλοι οι ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση να ενταχθούν στην ειδική διατίμηση 08.

Ελπίζουμε ότι στην αυριανή συνάντηση που έχει συγκαλέσει το Υπουργείο για να συζητηθεί το θέμα αυτό, θα έχουμε θετικά αποτελέσματα και επίλυση του προβλήματος. Αν ως κόμμα δεν ικανοποιηθούμε από τις αυριανές αποφάσεις, θα ζητήσουμε όπως το θέμα επανέλθει στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας.

Σημειώνουμε επίσης το γεγονός ότι η ΑΗΚ ανέφερε σήμερα ότι ενώ οι δικαιούχοι της ειδικής διατίμησης 08 ανέρχονται στις 44χιλ., μόνο 17,500 από αυτούς έχουν αιτηθεί ένταξη στη διατίμηση αυτή. ΄

Έχουμε ζητήσει από την ΑΗΚ να ενημερώσει γραπτώς όλους τους δικαιούχους, έτσι ώστε οι πολίτες να πληροφορηθούν το τι δικαιούνται και να το αιτηθούν».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











269