Τη δημιουργία Φαρμακευτικού Τεχνολογικού Πάρκου στην Πάφο συζήτησαν ΕΒΕ Παφου και Γάλλος πρέσβης


ΠΑΦΟΣ YGEIA-NEWS- Στην ατζέντα των θεμάτων που απασχόλησαν τη σημερινή συνάντηση του πρέσβη της Γαλλίας στην Κύπρο Jean – Luc Florent με τα μέλη των εκτελεστικών επιτροπών του ΕΒΕ Πάφου και της ΕΤΑΠ Πάφου περιλαμβανόταν το σοβαρό ενδιαφέρον για εγκατάσταση και λειτουργία φαρμακοβιομηχανίας στην Πάφο .

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΒΕ Πάφου. Πριν την έναρξη της διαδικασίας τηρήθηκε μονόλεπτη σιγή στην μνήμη των θυμάτων των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης χαρακτήρισε ιδιαίτερα παραγωγική τη συζήτηση με τον Γάλλο Πρέσβη που είχε ως επίκεντρό τον τουρισμό, το εμπόριο τις επενδύσεις και άλλους τρόπους συνεργασίας μεταξύ του εμποροβιομηχανικού κόσμου της Πάφου και της Γαλλίας.

«Εμείς» είπε ο κ. Δημητριάδης «προωθούμε την δημιουργία ενός φαρμακευτικού, τεχνολογικού πάρκου στην Πάφο το οποίο θα εγκατασταθούν φαρμακοβιομηχανίες καθώς και εταιρείες που ασχολούνται με την έρευνα και την ανάπτυξη με την προσέλκυση Γαλλικών εταιρειών».

Το θέμα αυτό τόνισε ο κ. Δημητριάδης είχε συζητηθεί με παράγοντες της Ιορδανίας κατά την πρόσφατη επίσκεψη στο Αμμάν. Φάνηκε είπε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον όπως ενδιαφέρον υπάρχει και από την Κίνα.

Ο κ. Ζαν - Λουκ Φλοράντ είπε στους παρευρισκόμενους ότι υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς Γαλλίας γι αυτό και ο ίδιος θα προωθήσει το αίτημα της Πάφου σε ενδιαφερόμενες γαλλικές εταιρείες.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











329