Τη Δευτέρα στην Αθήνα η Στέλλα Κυριακίδου για την πρόσβαση των παιδιών στην υγεία


Στο πλαίσιο προετοιμασίας της έκθεσης της σχετικά με τη «Βελτίωση της πρόσβασης των παιδιών στα συστήματα υγείας και κοινωνικών υπηρεσιών», η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και αειφόρου ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης Στέλλα Κυριακίδου, επισκέπτεται αύριο Δευτέρα την Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της διερευνητικής αυτής επίσκεψης, η κ. Κυριακίδου έχει προγραμματίσει να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας, της οργάνωσης «Γιατροί του κόσμου» στην Ελλάδα, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας παιδιού. Μια σύντομη συνάντηση προβλέπεται επίσης με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

Παρόμοιες επισκέψεις έχει προγραμματίσει για τον επόμενο χρόνο η Κύπρια βουλευτής-μέλος της ΚΣΣΕ, στη Μολδαβία και Ισπανία, προκειμένου να εντοπίσει τα εμπόδια που συναντούν τα παιδιά, σε περιόδους οικονομικής κρίσης και λιτότητας, κατά τη διαδικασία πρόσβασης τους στα συστήματα υγείας και κοινωνικών υπηρεσιών.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











402