Τη Δευτέρα η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών


Υπό το πρίσμα της επερχόμενης αυτονόμησης των κρατικών νοσηλευτηρίων και των δρομολογούμενων μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας, πραγματοποιείται τη Δευτέρα η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών(ΠΑΣΥΚΙ). Η φετινή 17η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΠΑΣΥΚΙ θα πραγματοποιηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και παρά το καθορισμένο του χαρακτήρα της αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεδομένων των ιδιάζουσων συνθηκών εντός των οποίων πραγματοποιείται. Αναμένεται μάλιστα ενόψει τούτων, μαζική προσέλευση των μελών της συντεχνίας. Κατά τη Συνέλευση η πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Δρ. Μάρω Κοντού θα προβεί σε απολογισμό των πεπραγμένων του προηγούμενου χρόνου, μέσα από την καθιερωμένη λογοδοσία, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στα μέλη.

Υπενθυμίζεται πως σε συνεδρία του την περασμένη Πέμπτη το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΥΚΙ διαμόρφωσε τις θέσεις του επί του προσχεδίου του νομοσχεδίου για την αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων.

Το Δ.Σ. της ΠΑΣΥΚΙ διαφωνεί με την μετατροπή των κρατικών νοσηλευτηρίων σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και εισηγείται τη διοικητική-οικονομική αυτονόμηση των νοσοκομείων ως κρατικά ιδρύματα. Η ΠΑΣΥΚΙ θεωρεί πως η μετατροπή των κρατικών νοσηλευτηρίων σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και η επακόλουθη ανάγκη για διορισμό Δ.Σ. δημιουργεί συνθήκες αναξιοκρατίας και ευνοιοκρατίας.

Περαιτέρω, θεωρεί πως σε ό,τι αφορά τη διαδικασία επιλογής και διορισμού του Γενικού και ο Αναπληρωτή Γενικού Εκτελεστικού Διευθυντή, οι όποιοι, όπως προβλέπεται στο προσχέδιο του νομοσχεδίου για την αυτονόμηση, διορίζονται από το εκάστοτε Διοικητικό Συμβούλιο, δημιουργεί συνθήκες στις οποίες πιθανόν να εξυπηρετούνται τα πολιτικά συμφέροντα της εκάστοτε Κυβέρνησης. Η ΠΑΣΥΚΙ εκφράζει, επίσης, τη θέση πως οι προτάσεις αναφορικά με το καθεστώς των υφισταμένων υπαλλήλων και του νέου προσωπικού που καταγράφονται στο προσχέδιο του νόμου δεν είναι ξεκάθαρες, υπογραμμίζοντας πως η διαβούλευση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργοδοτουμένων εκ των προτέρων, πρέπει να θεωρηθεί απαραίτητη προϋπόθεση προ της έγκρισης του νομοσχεδίου από την Βουλή.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











296