Θεσμοθετείται Επιτροπή για δημιουργία και εφαρμογή Πρωτοκόλλων και Κλινικών Κατευθυντήριων Οδηγιών


Τη θεσμοθέτηση Εθνικής Επιτροπής για τη δημιουργία και την εφαρμογή Πρωτοκόλλων και Κλινικών Κατευθυντήριων Οδηγιών (ΚΚΟ) ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση που υπέβαλε ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Έργο της Εθνικής Επιτροπής θα είναι η εφαρμογή, η παρακολούθηση, η καταγραφή και η αξιολόγηση των Πρωτοκόλλων και των (ΚΚΟ) και η προσαρμογή τους στα δεδομένα της Κύπρου με προτάσεις βασισμένες στη διεθνή τεκμηριωμένη πρακτική και βιβλιογραφία. Ταυτόχρονα, σκοπός της Εθνικής Επιτροπής θα είναι και η συνεργασία με διεθνή δίκτυα και οργανισμούς ΚΚΟ, με στόχο την καλύτερη τεκμηρίωση και προσαρμογή Πρωτοκόλλων και ΚΚΟ.

Τα Πρωτόκολλα και οι ΚΚΟ αποτελούν ολοκληρωμένες και επιστημονικά τεκμηριωμένες διαδικασίες, τις οποίες καλούνται να ακολουθούν οι επαγγελματίες υγείας για προαγωγή της βέλτιστης κλινικής πρακτικής στην παρεχόμενη περίθαλψη, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της υγείας των πολιτών.

Με τη σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου θεσμοθετείται η πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε το καλοκαίρι από τον Υπουργό Υγείας με τη σύσταση ad hoc Επιτροπής για τη συγγραφή και την υιοθέτηση Πρωτοκόλλων και ΚΚΟ. Η αναγκαιότητα σύστασης της Εθνικής Επιτροπής έρχεται να υλοποιήσει ένα πάγιο αίτημα τόσο του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) όσο και των οργανωμένων συνόλων των επαγγελματιών υγείας. Η δημιουργία και η εφαρμογή Πρωτοκόλλων και ΚΚΟ αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην εποπτεία και την ομοιογένεια των διαδικασιών που θα εφαρμόζονται σε περιβάλλον ΓεΣΥ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











329