Θεόδωρος Πετέλης: Έτοιμοι να δώσουμε τις θέσεις μας επί των προσχεδίων και των δύο νομοσχεδίων


Την ετοιμότητα της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών(ΠΑΣΥΝΟ) να επιδώσει άμεσα στον Υπουργό Υγείας τις θέσεις της, τόσο για το ΓΕΣΥ όσο και για την αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων, εκφράζει ο εκπρόσωπος Τύπου της συντεχνίας, Θεόδωρος Πετέλης.

Μιλώντας στο ygeia-news, ο κ. Πετέλης υπέδειξε πως οι θέσεις τις οποίες διαμόρφωσαν τα κλιμάκια των Φορέων Νοσηλευτικής επί των προσχεδίων των δύο νομοσχεδίων, έχουν εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΥΝΟ, καθώς και από το νομικό της σύμβουλο. «Συνεπώς», τόνισε ο Θεόδωρος Πετέλης, «είμαστε έτοιμοι ως ΠΑΣΥΝΟ να επιδώσουμε άμεσα τις προτάσεις μας στον Υπουργό Υγείας σε ό,τι αφορά τα προσχέδια και των δύο νομοσχεδίων. Δηλαδή, τόσο αυτού για το ΓΕΣΥ όσο και για την αυτονόμηση». «Στο πλαίσιο αυτό», υπογράμμισε, «θεωρούμε ότι μετά τη συνάντηση των Φορέων Νοσηλευτικής την Πέμπτη, θα πρέπει να επιδώσουμε ως Φορείς Νοσηλευτικής τις παρατηρήσεις μας και για τα δύο προσχέδια».

Περαιτέρω, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΣΥΝΟ, διαμήνυσε πως στο τραπέζι των διεκδικήσεων των νοσηλευτών βρίσκεται και θα πρέπει να παραμείνει το θέμα της αναπροσαρμογής της Κλίμακας σε πανεπιστημιακή(Α8, Α10, Α11), οι αποπαγοποίησεις θέσεων, οι μονιμοποιήσεις των εκτάκτων, καθώς και οι προαγωγές νοσηλευτικών λειτουργών.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











222