Την κατάσταση στις δύο πλευρές για την πανδημία, συζήτησε η Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή Υγείας


Φ. Φυλακτού: «Ήταν μια συζήτηση επιστημονική πάνω στα δεδομένα που έχουμε» 

Την κατάσταση όπως διαμορφώνεται με την πανδημία του κορωνοϊού και στις δύο πλευρές του νησιού συζήτησε το μεσημέρι με τηλεδιάσκεψη, η Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Υγεία, είπε στο ΚΥΠΕ, ο Ε/κ συμπρόεδρος της Επιτροπής, Λεωνίδας Φυλακτού.

Όπως ανέφερε, «περιγράφηκε το έργο της Επιτροπής μέσα στην πανδημία, η βοήθεια που έγινε σε κόσμο είτε για μεταφορά για θεραπείες είτε για μεταφορά για φάρμακα είτε για μεταφορά εμπορευμάτων .Ήταν μια συζήτηση επιστημονική πάνω στα δεδομένα που έχουμε».

Έγινε αλληλοενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, σημείωσε, για το θέμα των κρουσμάτων, τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται και τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Στην τηλεδιάσκεψη, συζητήθηκε επίσης το θέμα των Τουρκοκύπριων ασθενών που έρχονται στις ελεύθερες περιοχές για θεραπείες και δόθηκαν επεξηγήσεις από την πλευρά μας σε ερωτήματα. «Έγινε αναφορά στο πώς χειριζόμαστε τους ασθενείς στα νοσοκομεία, η ανάγκη διενέργειας τεστ σε όσους εισάγονται στα νοσοκομεία κ.λπ.», σημείωσε.

Όσον αφορά την κατάσταση στα κατεχόμενα, είπε ο κ. Φυλακτού, η τουρκοκυπριακή πλευρά ενημέρωσε για τα μηδαμινά κρούσματα που υπάρχουν και για το ότι δόθηκε εξιτήριο χθες και στον τελευταίο ασθενή που νοσηλευόταν.

Σε σχέση με τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, σημείωσε ότι «αυτή γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως το χειριζόμαστε κι εμείς. «Άνοιξαν κάποιες επιχειρήσεις και η χαλάρωση γίνεται σταδιακά. Προγραμματίζουν να ανοίξουν κι άλλες επιχειρήσεις σύντομα», σημείωσε.

Ο κ. Φυλακτού ανέφερε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά έχει τις ίδιες ανησυχίες που έχουμε κι εμείς όσον αφορά την επιδημία και συμφωνούν ότι χρειάζεται προσοχή στη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων ώστε να εφαρμοστεί σωστά και να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο.

Ερωτηθείς τέλος, είπε πως δεν ζητήθηκε οποιαδήποτε βοήθεια για την αποστολή φαρμάκων.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











754