Σε μερική απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα στα κατεχόμενα


Τρία νέα κρούσματα 

Από τα μεσάνυχτα και για περίοδο 14 ημερών το «υπουργικό συμβούλιο» επιβάλλει εν μέρει απαγόρευσης της κυκλοφορίας στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το «υπουργικό» κάνει χρήση παραγράφου του άρθρου 126 του «νόμου περί απαγόρευσης κυκλοφορίας» με τον Κουντρέτ Οζερσάι από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και το «κέντρο διαχείρισης κρίσεων» της «πρωθυπουργίας» να δίνουν διευκρινίσεις.

Όπως αναφέρεται στις αναρτήσεις, υπεραγορές, φαρμακεία, βενζινάδικα, τράπεζες και νοσοκομεία θα είναι ανοικτά και ο κόσμος θα μπορεί να πηγαίνει. Επίσης, προστίθεται, κάποιοι θεσμοί «κρατικοί» και ιδιωτικοί (ΣΣ: δεν διευκρινίζονται) θα συνεχίσουν επίσης να λειτουργούν με βάση τα μέτρα και τις αποφάσεις του «υπουργικού» των προηγούμενων ημερών. Οι επισκέψεις σε σπίτια, οι βόλτες, οι άσκοποι περίπατοι, οι επισκέψεις σε εκδρομικούς χώρους, οι προπονήσεις, απαγορεύονται.

Η «αστυνομία» θα περιπολεί και θα μπορεί ακόμα και να συλλαμβάνει και να θέτει υπό κράτηση όσους παραβιάζουν την απόφαση.

Υπό αυτές τις συνθήκες το κλείσιμο σχολείων, χώρων εστίασης και καταστημάτων επιμηκύνεται μέχρι νεωτέρας.

Να σημειωθεί ότι νωρίς το απόγευμα ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ είχε καλέσει σε σύσκεψη τους αρχηγούς των «κοινοβουλευτικών» κομμάτων με τους οποίους, όπως μεταδίδεται, συζήτησαν τα οικονομικά μέτρα στήριξης ενώ η «κυβέρνηση» αναμένεται να ανακοινώσει πακέτο μέτρων την Τρίτη.

Τρία νέα κρούσματα στα κατεχόμενα

Τρία νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν απόψε στα κατεχόμενα, όλοι "πολίτες" του ψευδοκράτους.
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, την ανακοίνωση έκανε ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί στον «Μπαϊράκ» λέγοντας ότι πρόκειται για τρεις πολίτες που ήρθαν σε επαφή με προηγούμενη κρούσμα. Έτσι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στα κατεχόμενα είναι 38, 31 οι Γερμανοί τουρίστες και 7 πλέον οι Τ/κ.

Τ/κ ΜΜΕ σημειώνουν ότι οι πρώτοι δύο Τ/κ που εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό είχαν έρθει από την Βρετανία (μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας). Ο ένας εξ αυτών φέρεται να ήταν η αιτία μετάδοσης στην σύζυγό του και το χθεσινό κρούσμα ήταν άτομο που είχε έρθει σε επαφή μαζί τους. Πιθανολογείται ότι και τα τρία νέα περιστατικά είχαν έρθει επίσης σε επαφή με το ζεύγους

ΠΗΓΗ: ΚΥΠ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











833