Σάββατο η δειγματοληψία στην Πάφο για τη διενέργεια 1.000 ανιχνευτικών ελέγχων (tests) RNA


Ο Δήμος Πάφου και το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνουν ότι η δειγματοληψία για τη διενέργεια 1.000 ανιχνευτικών ελέγχων (tests) RNA προς εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού στην Πάφο, θα αρχίσει αύριο Σάββατο 4 Απριλίου, από τις 8.00 π.μ., μέχρι τις 4.00 μ.μ., στην πρώην «Οικία Επάρχου» και θα συνεχιστεί την Κυριακή, τη Δευτέρα και ενδεχομένως την Τρίτη.

Η επιλογή των 1.000 ατόμων έγινε τυχαία από το Υπουργείο Υγείας κατόπιν διαστρωμάτωσης βασισμένης σε δημογραφικά κριτήρια (ηλικία, φύλο) τα οποία όρισε η επιστημονική/επιδημιολογική ομάδα του Υπουργείου για να διασφαλιστεί στατιστικά το δείγμα.

Οι επιλεγέντες θα ενημερωθούν τηλεφωνικά για την συγκεκριμένη μέρα και ώρα προσέλευσης ενός εκάστου εξ αυτών.  Θα πρέπει να φέρουν μαζί τους το δελτίο ταυτότητάς τους και την διεύθυνση του email τους. Εάν δεν διαθέτουν δικό τους email θα πρέπει να έχουν το email συγγενικού τους προσώπου. Τονίζεται ότι η πρόσκληση για δειγματοληψία είναι αυστηρά προσωπική για όσους λάβουν τηλεφώνημα.

Οι επιλεγέντες θα κατανεμηθούν σε ομάδες που θα προσέρχονται στον χώρο ανά δύο ώρες και θα παραμένουν στα αυτοκίνητά τους μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ώστε να αποφευχθεί συνωστισμός. Θα πρέπει να έχουν προστατευτικές μάσκες προσώπου, ενώ σε περίπτωση που δεν διαθέτουν θα τους παραχωρούνται από τον Δήμο Πάφου επιτόπου.

Κατόπιν ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας ότι δεν υπάρχουν προς το παρόν διαθέσιμα αποθέματα για τη διενέργεια του ελέγχου αντισωμάτων, θα διενεργείται μόνον έλεγχος  RNA, ο οποίος είναι και ο πλέον σημαντικός και απαραίτητος  για την ανίχνευση ενεργών κρουσμάτων. Ο έλεγχος για τα αντισώματα θα διενεργηθεί αργότερα. 

Για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής, ο Δήμος Πάφου, ο Δήμος Πέγειας, οι Κοινότητες Χλώρακας και Έμπας, καθώς και το ΕΒΕ Πάφου και η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του ΠΑΣΥΞΕ θα συνεισφέρουν από 10.000 ευρώ έκαστος, ενώ το Υπουργείο Υγείας θα συνεισφέρει το ποσό των 50.000 ευρώ.  Ο Δήμος Πάφου συνδράμει επίσης την όλη προσπάθεια με ομάδα του προσωπικού του και ομάδα εθελοντών.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


337