Mόλις 2,09 φορές συμβουλεύθηκαν οι Κύπριοι γιατρό το 2017


ΚΥΠΕ - Mόλις 2,09 φορές το 2017 συμβουλεύτηκαν οι Κύπριοι γιατρό, το χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Σύμφωνα με τη Eurostat, oι στατιστικές σχετικά με τον μέσο αριθμό των διαβουλεύσεων με τους γιατρούς περιλαμβάνουν τις διαβουλεύσεις στο γραφείο του ιατρού, στο σπίτι του ασθενούς ή στα νοσοκομειακά τμήματα των νοσοκομείων ή κέντρα υγειονομικής περίθαλψης. Αυτά τα αριθμητικά στοιχεία αποκλείουν τις διαβουλεύσεις και επισκέψεις κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας ως μέρους της φροντίδας ασθενών νοσοκομείων ή ημερήσιων περιθάλψεων σε νοσοκομείο ή παρόμοιο ίδρυμα.
Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, στην Κύπρο και τη Σουηδία, οι άνθρωποι είδαν γιατρό κατά μέσο όρο, λιγότερο από 3,0 φορές το 2017, ενώ ο μέσος αριθμός διαβουλεύσεων κυμαινόταν γενικά μεταξύ 4,3 και 10,0 στα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ. Οι υψηλότερες συχνότητες καταγράφηκαν στη Σλοβακία και την Ουγγαρία, όπου ο μέσος όρος κατά το 2017 ήταν 10,9 διαβουλεύσεις, ανά κάτοικο. Στοιχεία δεν υπάρχουν για την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Εσθονία. 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











730