Καθ. Καραγιάννης: Τα σποραδικά κρούσματα, είναι μέρος της νέας κανονικότητας μας


Τα σποραδικά κρούσματα πρέπει να γίνουν μέρος της νέας κανονικότητας μας και να μην μας προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία, μέχρι να εκλείψουν δια παντός, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, το μέλος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής, Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας Πέτρος Καραγιάννης.

Με αφορμή, το κρούσμα σε μαθητή στο δημοτικό σχολείο Ιδαλίου, ο κ. Καραγιάννης είπε πως «αυτά τα πράγματα θα συμβαίνουν. Πρέπει να μάθουμε να ανταποκρινόμαστε άμεσα και να απομονώνουμε τα περιστατικά, να γίνονται οι απολυμάνσεις και να ζούμε κανονικά την ζωή μας. Αυτή είναι η νέα κανονικότητα μας».

Ερωτηθείς αν τον ανησυχεί το κρούσμα σε μαθητή, ο κ. Καραγιάννης απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας ότι «αν κι εφόσον διατηρούνται οι αποστάσεις στο σχολείο, ο κίνδυνος μετάδοσης είναι περιορισμένος. Αφού έγιναν οι απολυμάνσεις στον χώρο και μπήκαν σε απομόνωση οι στενές επαφές, δεν υπάρχει πρόβλημα»..

Το εμβόλιο κατά της φυματίωσης
Ο Καθηγητής Καραγιάννης ερωτηθείς για το εμβόλιο κατά της φυματίωσης που προωθείται στην Ελλάδα, είπε ότι θα δείξει ο χρόνος κατά πόσο θα βοηθήσει. «Στην Ελλάδα προχωρούν να εμβολιάσουν τους ηλικιωμένους και κάποιες ευάλωτες ομάδες, που σημαίνει ότι έχουν κάποια καλά αποτελέσματα. Είναι μια εμπειρική παρατήρηση από την Ελλάδα», πρόσθεσε.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











719