Καταγγελία Καθηγητή Λ. Κωστρίκη στην αστυνομία για απειλητικά τηλεφωνήματα που δέχθηκε


Καταγγελία στην αστυνομία για απειλητικά τηλεφωνήματα που δέχθηκε, έκανε σήμερα Ακαδημαϊκός Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και Τακτικό Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, Λεόντιος Κωστρίκης.

Σε μήνυμά του ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, αναφέρει πως «είναι ανεπίτρεπτο άτομα, τα οποία προσφέρουν τις γνώσεις την εμπειρία και την τεχνογνωσία όλο αυτό το διάστημα, για την αντιμετώπιση της πανδημίας, να δέχονται τέτοια απειλητικά μηνύματα και επιθετικές ενέργειες».

Στην καταγγελία αναφέρθηκε το απόγευμα η Λειτουργός Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου, κατά την έναρξη της καθιερωμένης καθημερινής ενημέρωσης για τα κρούσματα κορωνοϊού της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας, μεταφέροντας παράλληλα μήνυμα καταδίκης του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου.

Σύμφωνα με την κ. Κυριάκου ο κ. Κωστρίκης δεν ήταν παρών στην σημερινή ενημέρωση των αποτελεσμάτων, αφού όπως είπε, βρισκόταν σε αστυνομικό σταθμό, ώστε να προβεί σε καταγγελία εναντίον προσώπων, που τον απείλησαν τηλεφωνικώς.

«Ο καθηγητής Λεόντιος δεν θα είναι σήμερα μαζί μας, διότι είναι στον αστυνομικό σταθμό για να καταγγείλει κάποια απειλητικά τηλεφωνήματα, που δέχθηκε τις τελευταίες μέρες. Θέλω να μεταφέρω εκ μέρους του Υπουργού Υγείας την έντονη καταδίκη του γι’ αυτές τις ενέργειες», είπε η κ. Κυριάκου.

Όπως πρόσθεσε ο Υπουργός Υγείας αναφέρει στο μήνυμά του πως «είναι ανεπίτρεπτο άτομα, τα οποία προσφέρουν τις γνώσεις την εμπειρία και την τεχνογνωσία όλο αυτό το διάστημα, για την αντιμετώπιση της πανδημίας, να δέχονται τέτοια απειλητικά μηνύματα και επιθετικές ενέργειες».

Ο Επιστημονικός Διευθυντής, Διεύθυνσης Λευκωσίας ΟΚΥπΥ, Δρ Μάριος Λοΐζου, εξέφρασε την προσωπική του συμπαράσταση στον Λεόντιο Κωστρίκη, σημειώνοντας πως «το τελευταίο που χρειαζόμαστε στην πατρίδα μας σε αυτή τη φάση της πανδημίας είναι τέτοιας μορφής παρεμβάσεις».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ/
 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter
381