Ανοικτό το ενδεχομενο για αλλαγές στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για χαλάρωση μέτρων


Οι αποφάσεις του Υπουργικού την Παρασκευή θα εξαρτηθουν από την επιδημιολογική εικόνα

Η μεγάλη ανησυχία της Κυβέρνησης, σε σχέση με την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, η οποία τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει αυξημένα θετικά κρούσματα και νοσηλείες, παγώνει προς το παρόν κάθε σκέψη για αποκλιμάκωση των μέτρων κατά της διασποράς των κορωνοϊού, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η Κυβέρνηση να διαφοροποιήσει το πλάνο της, αν η κατάσταση ξεφύγει και πάλι.
Το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδρίασε το πρωί για τις νέες χαλαρώσεις  μέτρων, ωστόσο, αποφάσισε να μην προβεί σε οποιεσδήποτε ανακοινώσεις και να συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Παρασκευή, ώστε να παρακολουθήσει μέχρι τότε την εξέλιξη της κατάστασης, προτού λάβει τελικές αποφάσεις.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, μέχρι την Παρασκευή, αν δεν αλλάξει η εικόνα, η Κυβέρνηση δεν αποκλείεται να διαφοροποιήσει το πλάνο της.
Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αν η κατάσταση δείξει ότι «ξεφεύγει», ενδεχομένως να χρειαστεί η Κυβέρνηση ακόμη και να καθυστερήσει την εξαγγελία νέων χαλαρώσεων.
Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε χθες το ΚΥΠΕ, οι χαλαρώσεις που βρίσκονται στο πλάνο της Κυβέρνησης για την επόμενη φάση, είναι η κυκλοφορία που θα επιτρέπεται πλέον μέχρι τις 11.00 το βράδυ, το άνοιγμα χώρων εστίασης και καφετεριών, καθώς και η επιστροφή των μαθητών των Γυμνασίων στις τάξεις τους.
Η εφαρμογή των χαλαρώσεων ήταν προγραμματισμένη για τις 16 Μαρτίου, ωστόσο, αυτή τη στιγμή όλα θα εξαρτηθούν από τα δεδομένα της Παρασκευής.
Επίσης, στο πλάνο της Κυβέρνησης περιλαμβάνεται και ο αριθμός των μηνυμάτων sms που δικαιούνται να αποστείλουν για έγκριση διακίνησης οι πολίτες, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι παραμένουν στα δύο και δεν αναμένεται να αρθούν πριν από το τέλος Μαρτίου.
Εξάλλου, σε σχέση με τις συναθροίσεις σε σπίτια, το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή  είναι οι συναθροίσεις να παραμείνουν στα τέσσερα άτομα.
Αναφορικά με το πρωτόκολλο που θα διέπει τη λειτουργία των χώρων εστίασης, αυτό δεν έχει ετοιμαστεί ακόμα, αφού η ολοκλήρωση του θα εξαρτηθεί από την εικόνα που θα υπάρχει μέχρι την Παρασκευή.
Το πρωτόκολλο θα αφορά, μεταξύ άλλων, τον μέγιστο αριθμό ατόμων που μπορεί να εξυπηρετείται στους χώρους εστίασης.

ΠΗΓΗ- ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











2257