6 Ιουνίου η απόφαση του Δικαστηρίου για τους 2 γιατρούς στην υπόθεση θανάτου 10χρονου στα Κλαυδιά


Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας όρισε την Δευτέρα 6 Ιουνίου, ως ημερομηνία για έκδοση απόφασης κατά πόσον είναι ένοχοι ή αθώοι οι δύο γιατροί που κατηγορούνται για το θάνατο του Σταύρου Γιωργαλλή από τα Κλαυδιά της επαρχίας Λάρνακας, τον Μάιο του 2018.

Κατά τη σημερινή διαδικασία έγιναν οι τελικές αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των δύο γιατρών και του εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής.

Το Δικαστήριο όρισε την 6η Ιουνίου ως ημερομηνία για έκδοση της απόφασης περί της ενοχής ή αθώωσης των δύο κατηγορουμένων σε σχέση με την κατηγορία που αντιμετωπίζουν για πρόκληση θανάτου του 10χρονου Σταύρου, λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, κατηγορία την οποία αρνούνται.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Δρ. Η.Π., ο οποίος κατά τον επίδικο χρόνο ήταν γενικός γιατρός στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και ο Δρ. Κ.Κ. που ήταν ο Διευθυντής των Πρώτων Βοηθειών.

Οι δύο γιατροί κατηγορούνται ότι κατά την εξέταση του 10χρονου δεν εντόπισαν στην ακτινογραφία το κάταγμα κρανίου ενώ παρέλειψαν να ζητήσουν γνωμάτευση από ακτινολόγο.

Σημειώνεται ότι ο 10χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όταν ενώ έπαιζε καλαθόσφαιρα την ώρα της γυμναστικής στο Δημοτικό Σχολείο Αλεθρικού όπου φοιτούσε, έπεσε στο έδαφος και κτύπησε στο κεφάλι.
 
Αφού εξετάστηκε από τους επι καθήκοντι ιατρούς του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας απολύθηκε, ενώ λίγες ώρες αργότερα η μητέρα του μετέφερε τον δεκάχρονο πίσω στο δημόσιο νοσηλευτήριο, αφού είχε πόνους στο κεφάλι.

Ακολούθως ο 10χρονος είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου απεβίωσε στο χειρουργείο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter
1922