Θέματα νομοθεσίας και προϋπολογισμού σε συνάντηση Αντιναρκωτικού Συμβουλίου με ΕΔΟΝ


Θέματα νομοθεσίας και προϋπολογισμού του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου (ΑΣΚ) έθιξε ο Πρόεδρός του Χρύσανθος Γεωργίου, σε συνάντησή του στις 15 Ιουνίου με το Γενικό Γραμματέα και αντιπροσωπεία της ΕΔΟΝ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη συνάντηση αναδείχθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν στους νέους και που θα μπορούσαν να προωθηθούν μέσα από την Οργάνωση. Ο Πρόεδρος του ΑΣΚ αναφέρθηκε στο θέμα της μείωσης του Προϋπολογισμού του ΑΣΚ για το 2015, γεγονός που δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό τη δράση και το έργο του Οργανισμού. Η μείωση του προϋπολογισμού του ΑΣΚ επηρεάζει την υλοποίηση και παρακολούθηση μεγάλου αριθμού δράσεων της Εθνικής Στρατηγικής, όπως τη συνέχιση της λειτουργίας των παρεμβάσεων που εφαρμόζονται στο Στρατό, την οικονομική στήριξη των θεραπευτικών και προληπτικών προγραμμάτων πολλά από τα οποία κινδυνεύουν άμεσα λόγω της συρρίκνωσης των πόρων, κ.α.

Αναφορά έγινε επίσης στην επαναλειτουργία του θεραπευτικού προγράμματος στις Φυλακές, ώστε να αντιμετωπίζονται οι ανάγκες των ουσιοεξαρτημένων κρατουμένων κατά την παραμονή τους στη φυλακή, αλλά και μετά την αποφυλάκισή τους.

Ο Πρόεδρος του ΑΣΚ επισήμανε την ανάγκη ψήφισης του Νόμου «Περί Θεραπείας Κατηγορουμένων και Καταδικασθέντων Χρηστών ή Ουσιοεξαρτημένων» από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο οποίος εγκρίθηκε πρόσφατα από το Υπουργικό Συμβούλιο και ο οποίος θα επιτρέψει τη παραπομπή ατόμων στο θεραπευτικό συνεχές, αντί του εγκλεισμού τους. Τέλος, αναφορά έγινε στα θέματα της ιατρικής και βιομηχανικής κάνναβης και την εναρμόνιση της Κύπρου με το ευρωπαϊκό κεκτημένο στο θέμα της κάνναβης που χρησιμοποιείται για βιομηχανικούς σκοπούς.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ, Χάρης Καράμανος, αφού ευχαρίστησε για την ενημέρωση, διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο του ΑΣΚ για τη στήριξη της Οργάνωσης προς το έργο του ΑΣΚ, υπογραμμίζοντας τη σημασία της διατήρησης της ανεξαρτησίας και της αυτονομίας του Οργανισμού.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











301