Θάσος Αθανασίου: Το Υπουργείο Υγείας μας εξωθεί σε απεργιακές κινητοποιήσεις


Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις των εργαζομένων στα Ακτινολογικά Τμήματα των κρατικών νοσηλευτηρίων έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις που σχετίζονται με την επίδοση από πλευράς Υπουργείου Υγείας, των νομοσχεδίων για το ΓΕΣΥ και την αυτονόμηση, χωρίς να υπάρξει καμία διαβούλευση με τον Κλάδο. Υπενθυμίζεται πως η ηγεσία του Κλάδου των εργαζομένων στα Ακτινολογικά θα είχε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας την περασμένη Παρασκευή, η οποία ωστόσο ακυρώθηκε, ενώ προηγήθηκε την Πέμπτη η δημοσιοποίηση των προσχεδίων των δύο νομοσχεδίων.

Μιλώντας στο ygeia-news, o Πρόεδρος του Κλάδου Τεχνολόγων Ακτινολόγων και Τεχνολόγων Ακτινοθεραπευτών, Φυσιοθεραπευτών, Εργοθεραπευτών και Πυρηνικής Ιατρικής, ΠΑΣΥΔΥ Θάσος Αθανασίου, τόνισε πως ο Κλάδος βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση και ότι το προσωπικό πιέζει για λήψη απεργιακών μέτρων. Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερε ο κ. Αθανασίου, έχει συγκληθεί έκτακτη συνεδρία του Κλάδου τη Δευτέρα το πρωί, προς συζήτηση της διαμορφωθείσας κατάστασης. Επισημαίνεται πως το μεσημέρι της Δευτέρας θα επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου, προκειμένου να ενημερώσει το προσωπικό για τις θέσεις της συντεχνίας αναφορικά με τις επερχόμενες μεταρρυθμίσεις στην υγεία, και ειδικότερα επί των αλλαγών στο εργασιακό καθεστώς τους. Η επίσκεψη Χατζηπέτρου είχε προγραμματιστεί από πριν τη δημοσιοποίηση των νομοσχεδίων, με τις εξελίξεις που ακολούθησαν, ωστόσο, να την καθιστούν ακόμη πιο κρίσιμη και καθοριστική.

«Εμείς δεν απορρίπτουμε το διάλογο, αλλά φαίνεται πως δεν υπάρχει ανάλογη διάθεση από πλευράς Υπουργείου Υγείας. Ως Κλάδος, δεν προβήκαμε ποτέ σε απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά με τη στάση του το Υπουργείο μας εξωθεί προς την κατεύθυνση αυτή. Πρέπει να αντιληφθούν ότι είμαστε η καρδιά των νοσοκομείων και πως αν κατέλθουμε σε απεργία, θα παραλύσουν τα πάντα. Ευελπιστούμε πως έστω και την υστάτη, το Υπουργείο Υγείας θα διαφοροποιήσει τον τρόπο με τον οποίο μας αντιμετωπίζει και δεν θα μας αναγκάσει να κατέλθουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις», τόνισε ο Θάσος Αθανασίου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











358