Θανάσης Αθανασίου: Ικανοποιημένοι σε μεγάλο βαθμό, αλλά θα πρέπει ν’ ακουστούν όλες οι απόψεις


Την ικανοποίηση, σε μεγάλο βαθμό, της ΠΑΣΥΚΙ για τα όσα άκουσε από τον Υπουργό Υγείας Φίλιππο Πατσαλή κατά τη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές την Παρασκευή, εξέφρασε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο εκπρόσωπος Τύπου της συντεχνίας των κυβερνητικών ιατρών, Θανάσης Αθανασίου. Ωστόσο, όπως υπέδειξε, για τα όσα λέχθηκαν θα πρέπει να γίνει εκτενής συζήτηση και να ακουστούν όλες οι απόψεις των μελών της ΠΑΣΥΚΙ, προτού αποφασιστεί η άρση ή όχι της στάσης εργασίας που η συντεχνία εξήγγειλε για την ερχόμενη Δευτέρα.

Σημειώνεται, πως λίγο αργότερα, σε έκτατη συνεδρία του, το Δ.Σ. της ΠΑΣΥΚΙ αποφάσισε τη σύγκλυση έκτακτης γενικής συνέλευσης την Κυριακή, όπου θα ληφθεί απόφαση κατά πόσο θα πραγματοποιηθεί ή όχι δίωρη στάση εργασίας.

Αναλυτικά η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΠΑΣΥΚΙ, στην οποία προέβη συνοδευμόμενος από τη γενική γραμματέα της συντεχνίας, Χρύσα Τζιακούρη: «Η ΠΑΣΥΚΙ έχει συναντηθεί για άλλη μια φορά με τον Υπουργό Υγείας και έχουμε αποδείξει ότι είμαστε έτοιμοι, όπως πάντα, να κάνουμε εποικοδομητικό διάλογο. Προσπαθούμε πάντα να ανοίγουμε γέφυρες με τον Υπουργό και όχι να υψώνουμε τείχη. Κατά τη σημερινή συζήτηση που είχαμε με τον Υπουργό, μας έφερε νέες προτάσεις. Θα συζητηθούν άμεσα στο Δ.Σ. , το οποίο θα συνέλθει εκτάκτως, και εκεί θα πάρουμε αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι για την προηγούμενη απόφασή μας να κατέλθουμε σε στάση εργασίας. Εμείς υποστηρίζουμε και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι σε τέτοιους καιρούς η στάση εργασίας δεν βοηθά σε τίποτα, γνωρίζουμε τι σημαίνει για τον Κύπριο πολίτη, ο οποίος περνά τα δεινά της κρίσης και δεν θέλουμε να του προσθέσουμε άλλα προβλήματα στην καθημερινή του ζωή. Αλλά καμιά φορά, αυτό είναι συνέπεια του όταν δεν καταλήγουμε σε αποτελέσματα στις διαβουλεύσεις που κάνουμε. Έχουμε πει στον Υπουργό, ο οποίος είναι πάντα καλός μαζί μας, ότι δεν είναι μια μάχη εξουσίας μεταξύ εμάς και του Υπουργού, αλλά εμείς ως ΠΑΣΥΚΙ έχουμε έγνοια για το τι θα συμβεί με το μέλλον μας. Τώρα, λαμβάνονται αποφάσεις για τις επόμενες δεκαετίες όσον αφορά το μέλλον μας και εμείς έχουμε εντονότατες ανησυχίες. Αυτά τα πράγματα θέλουμε και προσπαθούμε να τα εξασφαλίσουμε. Κυρίως ότι η δημόσια υγεία, που αποτελεί ένα κοινωνικό αγαθό, πρέπει να μείνει έτσι για να μπορεί ο Κύπριος πολίτης να έχει πρόσβαση σε ένα τόσο βασικό αγαθό».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











276