ΤΕΠΑΚ: Ηλεκτρονικός Οδηγός Πρόληψης |COVID-19


Για την προστασία της δημόσιας υγείας εν μέσω πανδημίας

Το Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου έχει δημιουργήσει έναν εύχρηστο και απλό οδηγό πρόληψης ενάντια στον νέο κορωνοϊό  SARS-CoV-2 που προκαλεί τη λοίμωξη COVID-19. Ο ηλεκτρονικός οδηγός πρόληψης κατά του COVID-19 απευθύνεται προς το ευρύ κοινό αλλά και τους επαγγελματίες υγείας. Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρέχει ακριβείς και αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με την πανδημία COVID-19.

Ο οδηγός πρόληψης βρίσκεται εδώ:  http://covid19.cut.ac.cy/en/

Στην ιστοσελίδα είναι διαθέσιμο δωρεάν χρήσιμο υλικό με αξιόπιστες πληροφορίες και συστάσεις για τη διαχείριση του ρίσκου υγείας που σχετίζονται με την πανδημία, στη βάση οδηγιών διεθνών οργανισμών όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC). Ο οδηγός πρόληψης προσφέρει ιδέες και υλικό για γονείς και παιδιά κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων στο σπίτι, όπως και συστάσεις για τη διαχείριση άγχους. Επίσης, μπορείτε να βρείτε σχετική υπηρεσία ψυχολογικής υποστήριξης και οδηγό ενδυνάμωσης επαγγελματιών υγείας.

Από την ίδρυσή του το 2004, το Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία ήταν το πρώτο ερευνητικό ίδρυμα στην Κύπρο που ασχολήθηκε αποκλειστικά με θέματα δημόσιας και περιβαλλοντικής υγείας. To Ινστιτούτο επιδεικνύει τη >15-ετή παρουσία του στα ακαδημαϊκά και ερευνητικά δρώμενα της Κύπρου, με την προσφορά επιτυχημένων μεταπτυχιακών και διδακτορικών προγραμμάτων, τη διενέργεια πληθυσμιακών μελετών, αλλά και με την εκτεταμένη επιστημονική συνεργασία με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και άλλους φορείς.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα του Ινστιτούτου, όπως το νέο μεταπτυχιακό στη Δημόσια Υγεία (ΜΡΗ) και το διδακτορικό Περιβαλλοντικής και Δημόσιας Υγείας, μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.cut.ac.cy/faculties/hsc/cii

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











695