ΤΕΠΑΚ: Aνάγκες και προκλήσεις για τη δημόσια υγεία στη μετα-COVID-19 εποχή


Θα παρουσιαστούν στην 8η Παγκύπρια Ημερίδα Δημόσιας Υγείας του ΤΕΠΑΚ Τρίτη  04 Οκτωβρίου 2022, 17:00 μέχρι τις 20:30 

Η διαχείριση της πορείας της πανδημίας και οι προεκτάσεις αυτής στον γενικό πληθυσμό της Κύπρου θα είναι εκ των θεμάτων που θα παρουσιαστούν φέτος στην 8η Παγκύπρια Ημερίδα Δημόσιας Υγείας,η οποίαδιοργανώνεται από το Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Επίσης, η θεματολογία της ημερίδας θα εστιάσει σε μια σειρά χρόνιων νοσημάτων και των κύριων παραγόντων ρίσκου υγείας που ταλανίζουν τον γενικό πληθυσμό της Κύπρου αλλά και παιδιά.

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό. Χαιρετισμό θα απευθύνει και η Κοσμήτειρα της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΤΕΠΑΚ, ∆ρ. Αικατερίνη Λαμπρινού. H φετινή ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Επιδημιολογίας Πεδίου και του επιστημονικού της δικτύου, στο οποίο το Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου είναι Μέλος.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία την Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022, από τις 17:00 μέχρι τις 20:30, στις εγκαταστάσεις του ΤΕΠΑΚ, Αμφιθέατρο Πεύκιος Γεωργιάδης, με προφορικές παρουσιάσεις από 9 ομιλητές.

Κύριος ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο Καθ. Δρ. Στέφανος Κάλης από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ΗΠΑ, του οποίου η ομιλία θα επικεντρωθεί στη διασύνδεση της υγείας με τη διατροφή. Θα προεδρεύει της ημερίδας ο Αναπλ. Καθηγητής Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής του Διεθνούς Ινστιτούτου Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία του ΤΕΠΑΚ, Δρ. Κώστας Χριστοφή.

Ομιλητές θα είναι επίσης η Δρ. E. Κωνσταντίνου, Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, Υπουργείο Υγείας Κύπρου, ο Dr. B. Grotto, Ιατρός Δημόσιας Υγείας και Καθηγητής Επιδημιολογίας στο Ben Gurion University, Israel, η Δρ. Σ. Αχιλλέως, Επίκουρη Καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, η Δρ. Ο. Κολοκοτρώνη Επίκουρη Καθηγήτρια Παθοφυσιολογίας στο ΤΕΠΑΚ, η Δρ. Π. Μαϊκαντή, Βιοπαθολόγος-Μικροβιολόγος με εξειδίκευση στα εντεροπαθογόνα και στην αντιμικροβιακή αντοχή, ο Δρ. Κ. Μακρής, Αναπληρωτής Καθηγητής Περιβαλλοντικής Υγείας, ΤΕΠΑΚ, η Δρ. Μ. Κυπριανίδου, Ειδική Επιστήμονας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, και η Δρ Κ. Καϊκούσιη, Νοσηλευτική Λειτουργός Ψυχικής Υγείας.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα των παρουσιάσεων.

Σύνδεσμος εγγραφής: https://bit.ly/3ewuU2P - μέχρι?

Η εγγραφή για την ημερίδα αποτελεί προϋπόθεση παρακολούθησής της, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

H Επιτροπή Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου εγκρίνει την απονομή βαθμών 3 Σ.Ι.Ε. σε όσους γιατρούς παρακολουθήσουν την 8η  Παγκύπρια Ημερίδα Δημόσιας Υγείας.

Πρωταρχικό μέλημα του Διεθνούς Ινστιτούτου Κύπρου για την περιβαλλοντική και δημόσια υγεία του ΤΕΠΑΚ είναι η συνέχιση της αξιόπιστης παροχής εκπαιδευτικών προγραμμάτων υψηλής ποιότητας για νέους και υφιστάμενους επαγγελματίες δημόσιας υγείας, καθώς και η συλλογή ερευνητικών δεδομένων για την απάντηση κρίσιμων ερωτημάτων δημόσιας υγείας που θέτει η κυπριακή κοινωνία.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











879