ΤΕΠΑΚ: 1η Ημερίδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για γονείς


Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και προαγωγής της υγείας των παιδιών και των οικογενειών τους, το Τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΤΕΠΑΚ, σε συνεργασία με την κοινότητα Πάχνας, πραγματοποίησαν την «1η Ημερίδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για γονείς». Η ημερίδα διεξήχθη το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 από τις 16:00 - 18:15 στο Κτήριο Πρώην ΣΠΕ Πάχνας.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, ομάδα τεταρτοετών φοιτητών  του Τμήματος Νοσηλευτικής με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, παρουσίασαν στους γονείς επίκαιρα και σημαντικά θέματα υγείας των παιδιών. Παράλληλα οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους στη διδασκαλία και μάθηση κατά την πρακτική άσκηση, βασική δεξιότητα ως μελλοντικοί επαγγελματίες υγείας.

Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να συζητήσουν και να λύσουν απορίες σε  θέματα που τους απασχολούσαν για την υγεία των παιδιών τους. 

Η ενδυνάμωση της εγραμματοσύνης των γονέων σε θέματα υγείας των παιδιών τους, είναι σημαντική καθότι τους ενισχύει ως προς το να κατανοούν και να εφαρμόζουν τις πληροφορίες υγείας. 

Επιπρόσθετα, τους καθιστά ικανούς να κρίνουν  και να λαμβάνουν αποφάσεις στην καθημερινή τους  ζωή που αφορούν τη φροντίδα υγείας, την πρόληψη ασθενειών, και την προαγωγή της υγείας των παιδιών τους, για να αποκτήσουν ή να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους καθόλη τη διάρκεια ζωής τους.

Επιστημονική επιμέλεια:

Δρ. Χριστιάνα Νικολάου

Δρ. Κοραλία Μιχαήλ

Ιωάννα Μενοίκου

Ειρήνη Σμολέσκη




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











927