Τα αποτελέσματα ερευνών στην Κύπρο για τον κορωνοϊό στην 6η Παγκύπρια Ημερίδα του ΤΕΠΑΚ


Τα αποτελέσματα ερευνών σχετικών με τον νέο κορωνοϊό που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στην Κύπρο, θα παρουσιαστούν στην 6η Παγκύπρια Ημερίδα Δημόσιας Υγείας του Διεθνούς Ινστιτούτου Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου.  Η ημερίδα, με τίτλο «Ο πολύπλευρος ρόλος της δημόσιας υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19», θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, στις 29 Σεπτεμβρίου 2020, μέσω της πλατφόρμας Zoom Meeting (από τις 9:00 μέχρι τις 14:00) με προφορικές παρουσιάσεις από συνολικά 8 ομιλητές επί διαφόρων σημαντικών θεμάτων που αφορούν στην πανδημία του κορωνοϊού. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου.

Ένεκα της έξαρσης του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2, η φετινή ημερίδα θα εστιάσει στην αξιολόγηση υφιστάμενων αλλά και νέων προγραμμάτων αντιμετώπισης και πρόληψης της πανδημίας. Η ημερίδα θα φιλοξενήσει επαγγελματίες δημόσιας υγείας που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας από την πολιτεία αλλά και σχεδίασαν και παρήγαγαν μελέτες επιπτώσεων περιοριστικών μέτρων στη μείωση ρίσκου μολυσματικότητας του νέου κορωνοϊού. Η ημερίδα θα αναδείξει τη συνεργασία των υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας με τις πανεπιστημιακές ερευνητικές ομάδες και τις υποδομές τους για τη συλλογή χωρο-χρονικών δεδομένων υγείας που θα υποστηρίζουν την ουσιαστική εφαρμογή προγραμμάτων επιδημιολογικής επιτήρησης της πανδημίας. Πρωταρχικό μέλημα του Ινστιτούτου είναι η συνέχιση της αξιόπιστης παροχής εκπαιδευτικών προγραμμάτων υψηλής ποιότητας για νέους και υφιστάμενους επαγγελματίες δημόσιας υγείας, καθώς και η συλλογή ερευνητικών δεδομένων για την απάντηση κρίσιμων ερωτημάτων δημόσιας υγείας που θέτει η κυπριακή κοινωνία.

Κύρια ομιλήτρια θα είναι η Δρ. Αγορίτσα Μπάκα από τη Σουηδία και συγκεκριμένα από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC). Θα προεδρεύει της ημερίδας ο Αναπλ. Καθηγητής Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής Δρ. Κώστας Χριστοφή του Διεθνούς Ινστιτούτου Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία του ΤΕΠΑΚ.

Ομιλητές θα είναι ο Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, ο Αν. Καθηγητής Περιβαλλοντικής Υγείας του Διεθνούς Ινστιτούτου Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία του ΤΕΠΑΚ, Δρ. Κωνσταντίνος Μακρής και ο Επισκέπτης Επικ. Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου Δρ. Γεώργιος Νικολόπουλος. Θα μιλήσουν, επίσης, η Καθηγήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστήμιο Κύπρου, Δρ. Φώφη Κωνσταντινίδου, η Λέκτορας της Παιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Ζωή Δωροθέα Πανά, ο Επικ. Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών και Στατιστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Σέργιος Αγαπίου, η Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Ελισάβετ Κωνσταντίνου και η Επικ. Καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας του Διεθνούς Ινστιτούτου Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία του ΤΕΠΑΚ, Δρ. Άντρη Παναγιώτου.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο Ιατρικός Διευθυντής του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου, Δρ. Νικόλαος Ζαμπόγλου, ο Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Υγείας του ΤΕΠΑΚ Δρ. Νίκος Μίντλεττον και ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης. Η εγγραφή για την ημερίδα αποτελεί προϋπόθεση παρακολούθησής της, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email: ciieph@cut.ac.cy ή στο τηλέφωνο 25002201.

 

 

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











934