Συζήτηση Τμήματος Νοσηλευτικής ΤΕΠΑΚ: Εργαλεία ανίχνευσης κακοποίησης ηλικιωμένων


Στους χώρους παροχής φροντίδας υγείας και κοινωνικής φροντίδας»

Συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα “Εργαλεία Ανίχνευσης Κακοποίησης Ηλικιωμένων στους χώρους παροχής φροντίδας υγείας και κοινωνικής φροντίδας”, διοργανώνει το Τμήμα Νοσηλευτικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ SAVE.

To πρόγραμμα ‘SAVE’ είναι ένα Ευρωπαϊκό έργο που σκοπεύει στη βελτίωση της χρήσης εργαλείων ανίχνευσης περιστατικών κακοποίησης ηλικιωμένων ατόμων στους χώρους παροχής φροντίδας υγείας και κοινωνικής φροντίδας, παρέχοντας εκπαίδευση και υποστήριξη στους επαγγελματίες για την αποτελεσματική εφαρμογή τους.

Η κακοποίηση των ηλικιωμένων είναι ένα φαινόμενο με παγκόσμιες διαστάσεις. Αν και δεν υπάρχουν ακριβή ποσοστά επιπολασμού, εκτιμάται ότι ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 20% των ηλικιωμένων, ενδέχεται να είναι θύματα συναισθηματικής, σωματικής, σεξουαλικής και οικονομικής βίας, παραμέλησης και παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο ενημερωτικό δελτίο και στην ιστοσελίδα του έργου https://www.projectsave.eu/

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021 και ώρα 10:00 - 13:00 στην αίθουσα της Συγκλήτου στο κτήριο της Πρυτανείας του ΤΕΠΑΚ, Αρχιεπισκόπου Κυπριανού 30, έναντι του Δημοτικού Μεγάρου Λεμεσού.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να παρευρεθούν επαγγελματίες υγείας και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες και οργανισμοί,  που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και έχουν ρόλο στην έγκαιρη αναγνώριση και παρέμβαση περιστατικών  βίας των ηλικιωμένων ατόμων.

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο:  https://forms.gle/cjBMnsr1SXnZwzPP7

Απαραίτητη η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ή νόσησης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 25002181

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter
608