Πρύτανης Παν. Ζαφείρης: Σε αυξημένη εγρήγορση το ΤΕΠΑΚ μετά την μόλυνση 3 φοιτητών μας με τον ιό


«Καλούμε τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να διατηρήσουν τη ψύχραιμα τους και να συνεχίσουν να τηρούν με υπευθυνότητα και αυστηρότητα τις πρόνοιες του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου»

Με μήνυμά του στα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του ΤΕΠΑΚ ο Πρύτανης Παναγιώτης Ζαφείρης ενημερώνει για τον εντοπισμό χθες Σάββατο τρίτου κρούσματος  στο πανεπιστήμιο και ενημερώνει τα ακόλουθα:

Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας

Το Πρυτανικό Συμβούλιο και η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης (COVID-19) του Πανεπιστημίου συνήλθε εκ νέου σήμερα το απόγευμα για αξιολόγηση των μέχρι στιγμής δεδομένων μετά και το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα που εντοπίστηκε χθες ανάμεσα στην φοιτητική κοινότητα του Πανεπιστημίου και ενημερώνει για τα πιο κάτω:

Η ηγεσία του πανεπιστημίου και η ομάδα διαχείρισης κρίσης βρίσκεται σε αυξημένη εγρήγορσή και παρακολουθεί στενά την κατάσταση έτσι όπως διαμορφώνεται μετά την μόλυνση τριών φοιτητών μας με τον ιό, οι οποίοι σημειώνουμε ότι είναι καλά στην υγεία τους και δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο.

Η αύξηση των κρουσμάτων στην κυπριακή κοινωνία οδηγεί αναπόφευκτα και στην καταγραφή κρουσμάτων ανάμεσα στην πολυπληθή κοινότητα του Πανεπιστημίου μας, ένα ενδεχόμενο για το οποίο γνωρίζαμε ότι πιθανόν να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, παρά την πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας που είχαμε λάβει από την πρώτη στιγμή σε όλους τους χώρους του Πανεπιστημίου. Αυτό που χρειάζεται τώρα από όλους μας, είναι ψυχραιμία και όχι πανικός.

Να σημειωθεί ότι από την επίσημη ενημέρωση που λάβαμε από το Υπουργείο Υγείας δεν φαίνεται να προκύπτει ότι οι φοιτητές μας μολύνθηκαν ενόσω βρίσκονταν στους χώρους του πανεπιστημίου μας.

α) Το νέο κρούσμα αφορά φοιτήτρια του Τμήματος Νοσηλευτικής η οποία ήταν στενή επαφή επαγγελματία νοσηλευτή στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου έκανε την πρακτική της άσκηση.

β) Η Ομάδα ιχνηλάτισης του Υπουργείου υγείας ανάλαβε τον εντοπισμό των στενών επαφών των κρουσμάτων τα οποία επίσης θα πρέπει να τεθούν σε αυτοπεριορισμό για 14 ημέρες και να υποβληθούν σε μοριακό τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού

γ) Τα θεωρητικά μαθήματα του 4ου έτους του τμήματος Νοσηλευτικής κατά τη διάρκεια που οι φοιτητές θα είναι σε αυτοπεριορισμό θα διεξάγονται διαδικτυακά.

δ) Το κτήριο όπου στεγάζονται τα Εργαστήρια του Τμήματος Νοσηλευτικής «Καλυψώ» έχει ήδη απολυμανθεί και θα λειτουργήσει κανονικά αύριο Δευτέρα. Με απόφαση του κράτους σταματά η κλινική άσκηση φοιτητών από όλα τα πανεπιστήμια στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή έγινε απολύμανση στα κτήρια «Δωροθέα» και «Αχιλλέως 1» και λειτουργούν πλέον κανονικά.

Όποιες απορίες και δυσκολίες έχουμε απευθυνόμαστε αμέσως στην ΥΣΦΜ ή σε άλλες αρμόδιες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου μας όπως γίνεται αναφορά στο πρωτόκολλο. Κρατούμε επίσης ενήμερους τον πρόεδρο του τμήματος μας ή τον προϊστάμενο της υπηρεσίας μας.

Θα βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία για απορίες και διευκρινίσεις ξεχωριστά με τον καθένα σας και με όλες τις επιμέρους ομάδες για την άμεση επίλυση όποιων θεμάτων προκύψουν.

Καλούμε τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να διατηρήσουν τη ψύχραιμα τους και να συνεχίσουν να τηρούν με υπευθυνότητα και αυστηρότητα τις πρόνοιες του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου του Πανεπιστημίου και τα μέτρα πρόληψης και προστασίας της πολιτείας για διασφάλιση, πρωτίστως, της υγείας όλων ως επίσης της, όσο το δυνατόν, ομαλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου

Καλούνται επίσης όλοι να ενημερώνονται από τα επίσημα όργανα του Πανεπιστημίου και μέσω των οδηγιών και ανακοινώσεων που εκδίδονται σε τακτά χρονικά διαστήματα από τα μέλη του Πρυτανικού Συμβουλίου και την Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας και όχι από άλλες πηγές για την όσο το δυνατόν αποφυγής διασποράς λανθασμένων πληροφοριών στην κοινότητα.

Ευχαριστώ

Παναγιώτης Ζαφείρης




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1193