Πιλοτικό πρόγραμμα μικτής μάθησης σε νοσηλευτές/τριες και φοιτητές/τριες Νοσηλευτικής ΤΕΠΑΚ


Το Τμήμα Νοσηλευτικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) ανακοινώνει την διεξαγωγή του πιλοτικού προγράμματος μικτής μάθησης σε νοσηλευτές/τριες και φοιτητές/τριες Νοσηλευτικής, σχετικά με την Εγγραματοσύνη και την ψηφιακή Εγγραματοσύνη Υγείας,  στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ eLily2 (2020-1-CY01-KA202-065962) «Ενίσχυση Δεξιοτήτων Εκπαίδευσης στη Ψηφιακή Εγγραματοσύνη υγείας στους νοσηλευτές, που εργάζονται με ηλικιωμένα άτομα».

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ ‘eLily2’ έχει στόχο να αναπτύξει ένα μεικτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα (δια ζώσης και διαδικτυακό) για νοσηλευτές/τριες που φροντίζουν ηλικιωμένα άτομα και για φοιτητές/τριες νοσηλευτικής, ούτως ώστε να εκπαιδευτούν για το πώς μπορούν να βελτιώσουν την εγγραμματοσύνη και τη ψηφιακή εγγραμματοσύνη σε θέματα υγείας των χρηστών των υπηρεσιών υγείας. Το πρόγραμμα θα ενισχύσει τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στην προαγωγή της  εγγραμματοσύνης και ψηφιακής εγγραμματοσύνης σε θέματα υγείας προκειμένου να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις προκλήσεις του ρόλου τους.  

Η μικτή μάθηση θα αξιολογηθεί σε τοπικό επίπεδο σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες (Κύπρος, Τσεχία, Ελλάδα, Λιθουανία, Πολωνία) με τουλάχιστον 12 χρήστες ανά χώρα για τη διά ζώσης εκπαίδευση και 30 χρήστες ανά χώρα για την ηλεκτρονική μάθηση. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να απαντήσουν αμφότερα στις δύο μεθόδους σε δύο ερωτηματολόγια: 1) το HLS-EU-Q16 και 2) σε τρεις ερωτήσεις (αξιολόγησης) από το ερωτηματολόγιο eHeals, αξιολογώντας τις δεξιότητές τους και το επίπεδο εμπιστοσύνης τους σχετικά με την Εγγραματοσύνη και τη ψηφιακή Εγγραματοσύνη υγείας πριν και μετά την εκπαίδευση.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος.

Δεδομένου ότι η ψηφιακή Εγγραματοσύνη υγείας αποτελεί κοινό θέμα ενδιαφέροντος μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας, αυτή η έρευνα είναι μια προσπάθεια αύξησης της κατανόησης και της ευαισθητοποίησης σχετικά με τη σημαντική συμβολή των νοσηλευτών στην ψηφιακή Εγγραματοσύνη Υγείας.

Η επιστημονική ομάδα του προγράμματος απαρτίζεται από τους: Δρ. Ε. Παπασταύρου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και συντονίστρια του προγράμματος, Δρ Α. Ευθυμίου, Δρ Θ. Τσίτση, Δρ Μ. Ευριπίδου και Ι. Μενοίκου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











740