Νοσηλευτικά εκπαιδευτικά προγράμματα στο πλαίσιο Πρωτοκόλλου Συνεργασίας ΤΕΠΑΚ – Υπ. Υγείας


Με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της νοσηλευτικής επιστήμης στην Κύπρο, μέσω της πραγματοποίησης νοσηλευτικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Διεύθυνση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας υπέγραψαν την Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου,  Πρωτόκολλο Συνεργασίας.

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας ανανεώθηκε από τον Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, Ανδρέα Ξενοφώντος, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο, ΤΕΠΑΚ και Υπουργείο Υγείας θα συνεχίζουν να συνεργάζονται στενά για:

  • την ανάπτυξη  και παροχή νοσηλευτικών εκπαιδευτικών προγραμμάτωνˑ
  • την αμοιβαία ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνηςˑ
  • διοργάνωση ή συμμετοχή σε επιστημονικές και άλλες κοινού ενδιαφέροντος εκδηλώσεις
  • το σχεδιασμό και τη διεξαγωγή ερευνητικών δράσεων

Σημειώνεται ότι τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα συμβάλλουν στη συνεχιζόμενη επαγγελματική ανάπτυξη των νοσηλευτών. Σε όσους συμμετέχουν στα προγράμματα θα απονέμονται διπλώματα πιστοποίησης της εκπαίδευσης.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρύτανης Παναγιώτης Ζαφείρης, είπε ότι στο ΤΕΠΑΚ είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το γεγονός το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 150 καλύτερα Τμήματα Νοσηλευτικής παγκοσμίως, σύμφωνα με λίστες κατάταξης πανεπιστημίων. Είπε ότι φοιτητές του Πανεπιστημίου στελεχώνουν νοσοκομεία και κλινικές, ενώ αναφέρθηκε και στο στόχο για τη δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών στο πρότυπο που λειτουργεί σήμερα η Πανεπιστημιακή Κλινική Αποκατάστασης του ΤΕΠΑΚ. Ο Πρύτανης έκανε, επίσης, ιδιαίτερη μνεία στη συμβολή του Τμήματος Νοσηλευτικής στην προσπάθεια της πολιτείας για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο Πρύτανης Ζαφείρης χαρακτήρισε, τέλος, χρήσιμες τις συνέργειες που αναπτύσσει το ΤΕΠΑΚ με διάφορους σημαντικούς οργανισμούς και υπηρεσίες και δη με το Υπουργείο Υγείας.

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, κ. Ανδρέας Ξενοφώντος, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τη μέχρι σήμερα συνεργασία με το ΤΕΠΑΚ καθώς επίσης την ανάγκη συνέχισης και περαιτέρω αναβάθμισης αυτής της συνεργασίας. Ο κ. Ξενοφώντος σημείωσε ότι αυτή η συνεργασία απέδωσε καρπούς, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της εφαρμογής του ΓεΣΥ, σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν επιπρόσθετες ανάγκες σε νοσηλευτικό προσωπικό στο μέλλον και είναι κάτι που θα πρέπει να λάβει υπόψη του το Πανεπιστήμιο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











784