Με επιτυχία λειτούργησε στο ΤΕΠΑΚ εμβολιαστικό Κέντρο «Walkin»


Το Κέντρο θα λειτουργήσει ξανά στις 6, 19 και 26 Αυγούστου

Στο πλαίσιο της εκστρατείας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) για αύξηση των εμβολιασμών κατά της νόσου Covid-19 ανάμεσα στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, λειτούργησε σήμερα, με απόλυτη επιτυχία και άρτια οργάνωση,  εμβολιαστικό Κέντρο «Walk-in» στο ΤΕΠΑΚ για διευκόλυνση της πρόσβασης στον εμβολιασμό σε φοιτητές και μέλη του προσωπικού του Πανεπιστημίου και με απώτερο στόχο τη διεξαγωγή των μαθημάτων, τον προσεχή Σεπτέμβρη, με φυσική παρουσία και ασφάλεια.

Το Κέντρο, το οποίο στήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, λειτούργησε από τις 8:30 μέχρι τις 14:00, στο αμφιθέατρο 2, στο κτήριο "Τάσσος Παπαδόπουλους", στο ΤΕΠΑΚ. Δικαίωμα εμβολιασμού είχαν, επίσης, τα μέλη των οικογενειών του προσωπικού του ΤΕΠΑΚ καθώς επίσης οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το Κέντρο θα λειτουργήσει ξανά, στον ίδιο χώρο και με το ίδιο ωράριο, τον Αύγουστο και συγκεκριμένα στις ημερομηνίες 6, 19 και 26 Αυγούστου.

Από τις 8:30 μέχρι τις 11:00, το κέντρο θα εξυπηρετεί αποκλειστικά φοιτητές και προσωπικό των τριών δημόσιων Πανεπιστημίων, συμπληρώνοντας πρώτα την ηλεκτρονική δήλωση ενδιαφέροντος, στην οποία οι δικαιούχοι μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση μέσω του ακόλουθου συνδέσμου: https://web.cut.ac.cy/limesurvey/index.php/912784?lang=el . Μετά τις 11:00 και μέχρι τις 14:00 το Κέντρο θα είναι ανοικτό στο ευρύ κοινό για εμβολιασμό, χωρίς ραντεβού.

Οι εμβολιασμοί αφορούν αποκλειστικά την 1η δόση του εμβολίου Pfizer-BioNtech. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους και μέσω email: restart@cut.ac.cy  ή μέσω τηλέφωνου: 25002415, γράφοντας ή αναφέροντας το ονοματεπώνυμο, τον αρ. πολ. Ταυτότητας και το κινητό τους τηλέφωνο.

Σημειώνεται πως οι φοιτητές και το προσωπικό του ΤΕΠΑΚ μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής και στο εμβολιαστικό κέντρο που θα λειτουργήσει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, συμπληρώντας τη σχετική ηλεκτρονική δήλωση στην οποία μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση μέσω του ακόλουθου συνδέσμου:  Ενδιαφέρον για εμβολιασμό στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (office.com)

Γ.Δ. Υπ. Υγείας: “Αυτός ο μαζικός εμβολιασμός είναι ένα όπλο θωράκισης έναντι της πανδημίας Covid- 19

Το Κέντρο επισκέφθηκε σήμερα η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Δρ Χριστίνα Γιαννάκη, η οποία πραγματοποίησε εμβολιασμούς, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, κ. Ευθύμιο Δίπλαρο, τον νέο Πρόεδρο του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ και πρώην Υπουργό Υγείας, κ. Φρίξο Σαββίδη, το μέλος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, κ.  Σάββα Στούππα και τον Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη.

 

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, η Δρ Γιαννάκη είπε πως «σήμερα κάνουμε πρεμιέρα για τους φοιτητές, για τη νέα γενιά του τόπου», ενώ αναφέρθηκε στην επιτυχία του προγράμματος των εμβολιαστικών κέντρων «Walk in», σημειώνοντας πως ο αριθμός των ατόμων που έχουν επισκεφθεί τα κέντρα έχει ξεπεράσει τα οκτώ χιλιάδες άτομα. «Κάτι πάρα πολύ σημαντικό για τον τόπο μας, για το συμφέρον της δημόσιας υγείας, για την προστασία του εαυτού μας, την προστασία του κοινωνικού συνόλου», σημείωσε.

Η Δρ Γιαννάκη ευχαρίστησε τον Πρύτανη και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, σημειώνοντας πως η σημερινή «πρεμιέρα» είναι σημαντική για τους φοιτητές, προτρέποντας τους να εμβολιαστούν για να αρχίσουν απρόσκοπτα τη φοίτησή τους τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Ερωτηθείσα κατά πόσο το πρόγραμμα πλησιάζει τους στόχους που τέθηκαν, εξέφρασε την πεποίθηση πως «ως το τέλος Αυγούστου, θα πλησιάσουμε τους στόχους μας», κάνοντας λόγο για «κατάθεση ψυχής» από πλευράς του Υπουργείου Υγείας για το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας. «Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν πατάμε ποτέ ένα κουμπί και γίνονται. Γίνεται μια κατάθεση ψυχής, δουλεύουμε πάρα πολλές ώρες…», ανέφερε.

Πρύτανης ΤΕΠΑΚ: “Έχουμε πάρει θέση, ως Πανεπιστήμιο, υπέρ του εμβολιασμού”

Από την πλευρά του, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης ανέφερε πως «το Πανεπιστήμιο μας έχει πάρει θέση όσον αφορά αυτό το σημαντικό θέμα του εμβολιασμού. Η επίσημη θέση του Πανεπιστημίου και της Συγκλήτου είναι υπέρ του εμβολιασμού» και κάλεσε όλο τον κόσμο «να επιλέξει και να εμπιστευθεί τους επιστήμονες και να εμβολιαστεί».

«Το ίδιο πράττουμε καλώντας τους φοιτητές μας, το προσωπικό μας, τους ακαδημαϊκούς μας. Όπως σωστά, είπε η κ. Γιαννάκη, επιστρέφουμε πίσω στην τάξη με φυσική παρουσία. Προφανώς ο εμβολιασμός είναι το εργαλείο που θα χρησιμοποιήσουμε για να επιτύχουμε αυτόν τον σκοπό», κατέληξε ο Πρύτανης Ζαφείρης.

 

 

 

 

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











549