Ημερίδα ΙΚυ στο ΤΕΠΑΚ: «Μαθαίνω τον «εχθρό» μου: Όλα όσα με απασχολούν για τα κουνούπια»


Ημερίδα με τίτλο «Μαθαίνω τον «εχθρό» μου: Όλα όσα με απασχολούν για τα κουνούπια» διοργανώνει το Ινστιτούτο Κύπρου σε συνεργασία με το Joint Services Health Unit των Βρετανικών Βάσεων, την Ενάλια Φύση και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ).

Η ημερίδα έχει ως στόχο να ενημερώσει το κοινό για τον βαθμό επικινδυνότητας των τσιμπημάτων των κουνουπιών, αλλά και να απαριθμήσει τους κινδύνους από τα μολυσμένα κουνούπια και τα «κουνούπια-τίγρεις».

 

Παράλληλα, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τους τρόπους, με τους οποίους μπορεί να απαλλαγεί από τα κουνούπια, αλλά και τις ενέργειες στις οποίες μπορεί να προβεί για να προστατευτεί. Η ημερίδα θα έχει την μορφή ενός επιστημονικού καφενείου, καθώς καταξιωμένοι επιστήμονες θα επιχειρήσουν απλά και κατανοητά να εξηγήσουν πως η «αναγκαστική» συμβίωση με τα κουνούπια μπορεί να ομαλοποιηθεί.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020, στις 18:00, στο ΤΕΠΑΚ, (Κτίριο «Τάσσος Παπαδόπουλος», Αμφιθέατρο 1) και εντάσεται στο πλαίσιο της Δράσης COST CA17108 «Aedes Invasive Mosquitoes». Συντονίζουν οι Δρ. Αγγελική Μαρτίνου του Joint Services Health Unit των Βρετανικών Βάσεων και Δρ. Μάρλεν Ι. Βάσκες του ΤΕΠΑΚ.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1118